• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebuje schemat zwrotnicy. ( odplatnie) z gory dziekuje

Reakcji
0
Czy ktoś posiada schemat zwrotnicy do kolumn emerson taKIE JAK NA ZDJECIU ??

Załączniki

• obraz_005_176.jpg
    obraz_005_176.jpg
    33.5 KB · Wyświetleń: 0
zobacz czy w zwrotnicy masz podpisane elementy jesli tak to mozna wtedy sobie samemu na kartce rozrysowac

Ta kolumna coś mi podejżanie wygląda, bo siedzi w niej "Diablo" co w orginalnej kolumnie powinno być zastąpione innym głośnikiem.

wisnia napisał:
zobacz czy w zwrotnicy masz podpisane elementy jesli tak to mozna wtedy sobie samemu na kartce rozrysowac

Moze obrazek ci podpowie

glosnik wys. tonowy tonsil GDWK 9/80
niskotonowy extreme Rx 802 Fs 37-3000Hz, QES 0,33, QMS 6, QTS 0,31, VAS 30, SPL 91, 8OHM, RMS 120

Czy jestes w stanie zrobic mi rozpiske zwrotnicy ??odwdziecze sie

niestety nie damy rady..... na cewkach nie ma wartosci a same wartosci kondensatorow nie powiedza nam jaki mamy podzial

ten extreme debil to sie nadaje do pchania karuzeli...najpierw jakies jego parametry by sie przydaly bo moge sie zalozyc z toba o te twoje zwrotnice ze nie ma on nawet w polowie tak ladnych parametrow jak podales

Z ciekawości looknolem na ta stronke na opakowaniu tego glosnika i jak zobaczylem na glownej napis "półka cos tam + syki" to aż mi sie nie dobrze zrobilo :/ Ale nie powiem polubilem ich firme bo przynajmniej maja ceny prawdziwe (w dziale tuby i suby wszystko kosztuje 0zl) wiec jedyni porzadni wiedza ile to jest warte :)

wracając do tematu - nie da się zaprojektować zwroty bez poddając głośnika pomiarom...
co więcej - w wypadku tego głośnika jest to pewnie średnio oplacalne....

pozatym ten głośnik wg foty którą dałeś ma fs - 37 - 3000hz :D
tj można sobie wybrać z przedziału ?:D

Powrót