• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

powrot do przeszłości

Reakcji
0
hehe, ale jestem szczesliwy.... dokonalem odkrycia........
http://www.fonar.com.pl/audio/fotki/bis10x/bis10x.htm
ten wzmacniacz, od niego sie u mnie zaczelo całe audio, kupilem go za 5zł od woznego, popsutego oczywiscie, zeby go naprawic kupilem moj pierwszy miernik, a moja pierwsza pracą DIY było wypolerowanie przedniego panelu,:

"Poprzedni właściciel wyszlifował przedni panel, na którym były zapisane wszelkie dane... niestety." uwe rulez :D ten panel byl tak zardzwialy ze nic nie bylo widac na nim ;)

(ale jestem wzruszony) :D, naprawialem go chyba ze dwa dni.... ale dałem rade, zimny lut na podstawce bezpiecznika:) mialem chyba 16lat ;) chodzilem do LO o profilu "menegerskim" ;), polerowalem front co kilka dni bo rdzewiał;) wymieniałęm diody na przednim panelu, cos spalilem ze juz wogole nie swieciły;) kurcze ile ja przezylem z tym wzmacniaczem :) pierwszy raz mnie prad kopnal wlasnie z niego:) troche brumial wiec wpadlem na pomysl ze kondy sie grzeja ;) i palcem sprawdzalem ;) jeden był odizolowany od obudowy :D kurcze nie bede mogl spac ;(

Powrót