• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

praca dyplomowa??potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!

Reakcji
0
temat pracy:dokumentacja umozliwiajaca dopasowanie parametrow systemu naglasniejacego do ksztaltu wnetrza
-przyda mi sie kazdy link
-nie mam pojecia co moge zamiescic w tej pracy, wiec potrzebuje jakichs wskazuwek(spis tresci)

Powiem krótko: o krowa!!!
Tak naprawde tylko jedet termin DSP.
Pozdrawiam
PS
Prace podzieliłbym na częsci:
- po co dopasowywać,
- włąściwości psychoakustyczne (czarny koń każdej pracy o dźwięku i jego przetwarzaniu)
- jakie parametry obrabiać,
- wybór metody - oczywiście DSP (a jak DSP to przetworniki, procesory)
- przykładowa realizacja (np DSC Sony)
- Wnioski (i tu jazda na całego)

Link podaje - antykwariat w Twoim miescie, opracowania Aleksandra Witorta lub jakas biblioteka techniczna co to ma (np przy jakiejsc uczelni).

Wojtek 19 ale po co odrazu wydawac 300zł?? A od czego jest internet ;) W p2p na pewno jest (przynajmniej w mułku) bo ja juz ciagne :D
Pozdro!

A możesz podać jakiegoś sprawdzonego linka, bo w wyszukiwarce jest kilka ale mają strasznie mało źródeł... a pozatym ja bym nie brał przed komisje pirata na esperanźie bo kit typu "ten program był darmowy" chyba nie przejdzie :D
Pozdro.

mam napisac tylko niewiem jak;/ i w tym ból bo mam mało czasu
hehe najwyżej zostane bez zawodu:(

[ Dodano: 2005-03-25, 12:26 ]
to ma byc teoretyczne bo praktyczna to juz kupilismy mikrofon za 1300 zł

Keffer napisał:
mam napisac tylko niewiem jak;/ i w tym ból bo mam mało czasu
hehe najwyżej zostane bez zawodu:(

[ Dodano: 2005-03-25, 12:26 ]
to ma byc teoretyczne bo praktyczna to juz kupilismy mikrofon za 1300 zł

Za 1300zł !! ja pierdziu to nie lepiej było zrobić jakieś kolumienki ze wzmacniaczem (albo suba) wyszło by poniżej 1200zł a robota to przyjemność ;)
Ja teraz na prace dyplomową robie a właściwie to już zrobiłem na 3 osoby tester pamięci eeprom za nicałe 400zł i najniższa ocena to 5, a do nauki mam 2 strony opisu.
Pozdro i powodzenia.

ostatnio kupowalem shura bezprzewodowego w polsound`dzie do kosciola za calosc peklo 2532pln co ja bym za to mogl kupic, a tak to proboszcz bedzie wrzeszczal na biednych parafian...heh zycie jest wredne

Keffer, na Twoim miejscu pytałbym ludzi tutaj o pomoc.
Napisałbym co mam, jak chciałbym aby praca wyglądała (uwagi promotora), zaproponowałbym jakiś wstęp itp.
Nik z gotowcem do Ciebie nie przyjdzie.
Skoro tego nie robisz to zakładam że średnio Ci zależy.

hmmm... dopasowanie do kształtów wnętrza... czy optymalizacja w zakresie niskich częstotliwości mieści się w tym temacie? Miałbym coś o tym, ale tylko po angielsku...

Powrót