• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Preamp z integry i końcówka mocy, sterowanie dyskretne.

Reakcji
0
Cześć,
Mam pytanie odnośnie pre i działania końcówki mocy.
Chciałbym w przyszłym czasie zbudować Iamp-a jednak nie chciałbym aby była to zwykła końcówka mocy bez żadnych funkcji poza on/off.
Zależy mi aby wszystko było sterowane dyskretnie, zwarty klocek bez żadnych przycisków tylko z małym ekranem na froncie.
Myślałem nad kupnem jakiejś integry w której są wszystkie przydatne funkcje i wszystkie można obsłużyć z pilota,
następnie chciałem wyciągnąć z niej cały preamp i wsadzić w mojego iampa, oczywiście pomijając wszystkie przyciski i zostawiając tylko sterowanie dyskretne.
Czy takie rozwiązanie będzie działać? Czy ktoś już coś takiego robił?

A widziałeś pre forumowe na pga, jak dolozysz do niego ss Taza to będziesz sobie ładnie z pilota cała zintegrowaną końcówkę załączać. Problem w tym że ktoś by ci go musiał odsprzedac bo już chyba nie ma

Powrót