• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prezentacja PMC i Bryston w Gdansku.

Wybieram się tam w środę z pharohem. Proponowałem lklukaszowi w weekend, ale podobno tylko do piątku będą mieli to i nie wiem czy zdąży przyjechać;P
Swoją drogą pisali już mi żebym wziął jakieś swoje zabawki, bo na moim www podobno nie wygląda to najgorzej;P

Proponowałem lklukaszowi w weekend, ale podobno tylko do piątku będą mieli to i nie wiem czy zdąży przyjechać;P

nie zdążę
bede dopiero po 23:00 w piatek lub ok 10:00 rano w sobote

---------- Post dodany o 23:16 ---------- Poprzedni post o 23:15 ----------

umow sie na sobote rano to bede :)

Byłem z pharohem i siedziałem z nim ok dwie godzinki. Powiem szczerze, że warto się wybrać. Wybór kolumn i wzmacniaczy spory. Prawie połowa tego co można spotkać na audzioszole w Warszawie, tu stoi na stanie. Nie wiem jak to wygląda na pomiarach, ale widać że dużo pracy zostało włożone w przygotowaniu pokoju odsłuchowego. Wielki szacun! Jak będzie inny sprzęt grał to na pewno odwiedzę jeszcze raz chętnie:)

Byłem z pharohem i siedziałem z nim ok dwie godzinki. Powiem szczerze, że warto się wybrać. Wybór kolumn i wzmacniaczy spory. Prawie połowa tego co można spotkać na audzioszole w Warszawie, tu stoi na stanie. Nie wiem jak to wygląda na pomiarach, ale widać że dużo pracy zostało włożone w przygotowaniu pokoju odsłuchowego. Wielki szacun! Jak będzie inny sprzęt grał to na pewno odwiedzę jeszcze raz chętnie

A daleko to od Was ? Bo mam chęć by się tam przejechać, (tylko że mam równiuśkie 200km :/ ) a jak już tam będę to bym od razu chętnie "zobaczył" i wasze DIY ;)

---------- Post dodany o 20:23 ---------- Poprzedni post o 20:19 ----------

A PMC tylko do 10tego ? Czy na jakiej zasadzie ta "wielka prezentacja...." ?

Grał ten model kolumn PMC:
80922pmc.jpg

Jako zestaw grało to z wielką ilością szczegółów, dosyć przejrzyście.
1. Góra. Dla mnie zbyt natarczywa i zaryzykowałbym nawet pojęcie, że miało to trochę sybilantów. Po prostu nie mój gust.
2. Wyższa średnica wybrzmiewająca, mi nie do końca trafia w gust, natomiast wiem że wielu bardzo by się to spodobało.
3. Niska średnica na bardzo dobrym poziomie. Marcus Miller grał rewelacyjnie.
4. Przede wszystkim byłem ciekawy niskich rejestrów jaką pokaże PMC. I niestety troszkę mnie zawiodła... Brakowało mi niskiego basu, przede wszystkim w kawałku Chris Jones - Long After You're Gone. Spodziewałem się trochę większego mięcha. Nie chodzi tu o przeciągnięcie basu, ale o to że w pewnym momencie odczuwalny był Natomiast wyższy bas z zakresu 60-80Hz bardzo punktowy i analityczny z typowym dla perkusji wykopem. W tym zakresie bardzo fajnie. Kawałek testowy perkusji pokazał w czym PMC są najlepsze. Katie Melua - Twisted stonowanie i nie odczuwałem tu też raczej braków.
Chyba tyle... :)

---------- Post dodany o 21:50 ---------- Poprzedni post o 21:48 ----------

w sobote bedzie juz po wszystkim?

Śmiało możemy tam w sobotę zajechać, bo zestaw jeszcze będzie :)

Ogolnie wnioski takie jak przedstawil Dolphin ;)

Charakterystyka czestotliwosciowa zestawu jest wznoszaca, przez co nie kazdemu moze podpasowac takie brzmienie. Srednica bardzo fajna, czysta, prawdopodobnie na podziale miedzy wooferem a sredniakiem byla leciutko podbita ale to raczej szczegol. Dla mnie ogolnie bylo stanowczo za ostro na gorze i na wyzszej srednicy (ale tylko ma mojej muzyce, sluchalem dwoch kawalkow Madonny ). Na utworach ( nie pamietam niestety co to bylo :p Jazz/Blues ? ) prezentowanych w salonie gralo to rewelacyjnie.

Duży. Nie zauważyłem, żeby dźwięk odbijał się od ścian, raczej był pochłaniany. Stały dwa fotele na których siedzieliśmy, jeden za drugim i różnice na basie można było dostrzec od razu. Z przodu bas był zwarty, a na tylnym bardziej buczący.
Trzeba pomyśleć nad ustrojem swojego pomieszczenia...
Charakterystyka czestotliwosciowa zestawu jest wznoszaca, przez co nie kazdemu moze podpasowac takie brzmienie.
I dlatego chciałbym to usłyszeć na dobrej lampie, brzmienie byłoby na pewno łagodniejsze:)

Na utworach ( nie pamietam niestety co to bylo Jazz/Blues ? ) prezentowanych w salonie gralo to rewelacyjnie.
Stąd też całe szczęście że udało nam się odpalić swoje pliki. Często testowa muzyka dobrana jest pod dany zestaw i brzmi to bardzo dobrze. Na audioszole ma to często miejsce (m.i. WLM)... Przy muzyce potencjalnego klienta można dostrzec pewne niedomagania.

---------- Post dodany o 09:22 ---------- Poprzedni post o 09:12 ----------

Fotki pomieszczenia odsłuchowego:

Czytalem sporo na temat tych glosnikow i ludzie pisza, ze wersja studyjna jest jasna, wymaga przyzwyczajenia, srednica bardzo dobra, a bas... bas wcale nie schodzi do glebin. Jest dobry, bardzo dobry ale brakuje troche najnizszego dolu. W koncu ta linia ma tylko 1.5m...

Powrót