• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem uchodźców w odniesieniu do Polski. Jesteś za/nie? Dlaczego?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
4
Temat powinien być znany wszystkim.
Ja jestem przeciwny, naoglądałem/naczytałem się róznych źródeł informacji i jak podawali jakieś fakty to tylko negatywne. Ogólnie dowiedziałem się, że:
- większość z nich szuka raju, czyli państwa, gdzie socjal będzie im wypłacał pieniążki za nic nie robienie
- mają zalążki do nienormalnego/niemoralnego zachowania się. Startując od poglądów, kradzieży ( bo wkońcu nie mają wykształcenia i wątpię, żeby chcieli je mieć, nie idą do europy, zęby stać się inżynierem ) po zanieczyszczanie środowiska, po gwałty, po morderstwa.
- są bliscy dominacji chrześcijaństwa
- będą żądać praw, którymi kierowali się od urodzenia, meczety, zakryte twarze kobiet, poszanowanie dla ich religii i inne sprawy, do których my nie przywykliśmy, co spowoduje konflikt.

Mówcie, że jestem rasistą, że kiedyś nam pomogli w czasach wojny. Git, ale nasze państwo nie ma planu i boję się, że nie będzie miało. Póki co mówią, przyjąć, ugościć, dać na tacy i już, ewentualnie dać pracę... heh.
Zresztą już były informacje, żę ci którzy przyjechali i DOSTALI MIESZKANIE, opuścili RP i skierowali się do Niemiec. Dlaczego? Przecież dostali schronienie. Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie.

Ostatnia edycja:
Mówcie, że jestem rasistą

Nie mówimy ;) teraz w internecie roi się od wpisów na ten temat, powstała masa grup szerząca coś w stylu tego "rasizmu" Ja, jak najbardziej jestem przeciw, wystarczy, że pooglądałem jak te "brudasy" zachowują się w niemieckich szkołach dla dzieci..

Ale patrząc w drugą stronę, sor od warsztatow mówił, ze mowa o przyjęciu 1.5k uchodźców, a nikt nie pisze, ze u nas mieszka 35k ukraińców, którzy też nie są cywilizowanym narodem...

Mówcie, że jestem rasistą
Raczej patriotą.
Teraz przez media aż trudno jest odróżnić rasistę od patrioty. Media najchętniej postawiłyby tu znak równości.
opuścili RP i skierowali się do Niemiec. Dlaczego? Przecież dostali schronienie. Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie
To są jacyś wyjątkowo dobrze doinformowani uchodźcy. Mają rozeznanie gdzie dostaną największe zasiłki ;)

Coś mi się wydaje, że jak by przybyły do Polski piękne kobiety, to pewnie byś pogonił staruche i założył harem.
Ja bym się tak nie bał tych ludzi. Z pewnością księża boją się islamu, bo musieli by się 5 razy dziennie modlić i wychwalać Boga. A tak z tym zakrywaniem twarzy to wcale nie głupi pomysł. Po co patrzeć na brzydkie otyłe kobiety.
Fakty są inne, my chrześcijanie zawsze pomagamy słabszym, bezdomnym. Jezus powiedział: byłem głodny, spragniony, bez domu. Teraz możemy udowodnić naszą chrześcijańką pokorę i pomagać emigrantom.

Cytat z innego forum :

Spytałem znajomego araba miłego Libijczyka : o co tu chodzi z tym exodusem? Przyjacielu, mówi do mnie, w szkołach wojskowych na świecie już dawno uczą taktyki wojny hybrydowej. Popatrz na Ukrainę , tam parę tysięcy ludków zaopatrzonych w kałachy walczy o każdy metr ziemi. My Arabowie teorię wojny układamy od tysięcy lat. Długo, bo ponad 500 lat czekaliśmy na taką okazję. Teraz bez jednego wystrzału jesteśmy w stanie opanować cały kontynent, niezdobyty nigdy wcześniej przez nikogo od Dżyngis Hana, Kara Mustafę, Napoleona i Hitlera czy Stalina. Naszą bronią jest jurność naszych braci i witalność rozrodcza naszych kobiet. Resztę załatwi wasza dywana (głupia) demokracja, bo im więcej nas tym bardziej rządzący będą nam ulegli. Jeśli w 2040 roku będzie nas tu 240 milionów a was o połowę mniej niż teraz to pomyśl kto tu będzie rządził i kto dyktował swoje prawa. I w końcu pokój zapanuje na ziemi.

W**ł bym ich w kosmos, a tak na poważnie mają swój kraj to niech tam gniją.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak nie będziemy walczyć z nimi to marny nasz los.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
UWAGI MODERATORA

Taki temat nie bedzie istniał na naszym forum
Unikamy tematów o religii i polityce
Wpisy w tym temacie łamią przepisy regulaminu
Prosze nie zakładać takich tematów!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót