• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem z 7294

Reakcji
0
złożyłem już sporo czasu temu kit na dwóch tda7294 z możliwością mostkowania (na jednej pcb). Problem polega na tym że zależy kiedy ale czasami jeden kanał np. przestaje na chwile grać. czasami jak pier... w stolik na którym stoi to działa ale później znowu. Ale czasami jest ok cały czas. Na samym początku jak go złożyłem to przez dobre 3 miechy było wszystko ok problemu zaczęły się jak zacząłem pracę nad obudową. Aha i czasami jak ostro podkręcę gałkę głośności to robi się zwalcie i lipa, muszę wyłączyć i włączyć go od nowa.

sprawdz czy nie ma zimnych lutow, czy gdzies nie ma zwarcia, czy kable sa dobrze przylutowane, a jak to nie pomoze to przyczyny szukaj w glosniku

zimne luty-napewno nie bo nic nie lutowałem a przedtem przecież działało
zmarcia nigdzie nie ma
jedyne kable to zasilanie, wej i wyj które są wkręcane w cos typu "ban" czyli raczej jest ok a głośniki w 100% są sprawne bo na bieżąco są podłączone do innego wzmacniacza

najpierw piszesz ze masz problem a pozniej, ze wszystko jest ok, zdecyduj sie w koncu :)
jestem pewien, ze nawet nie sprawdziles tego co napisalem...

damiani napisał:
najpierw piszesz ze masz problem a pozniej, ze wszystko jest ok, zdecyduj sie w koncu :)

bo po mojemu jest wszytko ok i mam dylemat skąd takie zachowania.

To co, mam każdy lut po kolei przegrzać jeszcze raz :?:

mógł bo moge :oops: :oops: :oops: As a polskiego nie jestem! Wiem ze niektórych błedy az w oczy raża. Wybacznie.

[ Dodano: 2008-03-01, 20:39 ]
Ale tresc ok!

Powrót