• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z kablem EURO

Reakcji
0
Potrzebuje ok 30m kable euro do połączenia tunera z tv. Wiadomo że raczej nie da sie kupić oryginała z metra więc postanowiłem go zrobić sam (kupić kabel, końcówki...) Tylko ile żył jest mi potrzebne aby był dźwięk stereo i obraz bo przecież nie kupię 20-sto żyłowego kabla i pod jakie piny ie podłączyć. Znalazłem coś takiego może to wam coś pomoże bo mi to mówi za mało (może jestem mało kumaty:/)

pozdr

Jak coś znalazłeś, to to pokaż...

A jeśli dobrze pamiętam to:
- 3 przewody na dźwięk
- 2 przewody na obraz (jeśli wykorzystać piny composite video)
- koniecnzie przewód z ekranem

A swoją drogą, przy 30m możesz mieć już niezzakłócenia na obrazie... ja u siebie miałem 20m i już obraz był trochę gorszej jakości, jakieś zakłócenia się wdzierały...

Z kablem to nie powinno być raczej problemu tylko pod jakie piny się podpiąć żeby to miało ręce i nogi...

[ Dodano: 2007-08-02, 16:33 ]
znalazłem jeszcze coś takiego:
scart.gif

200102_scart_1.gif

Powrót