• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z podłączeniem Helixów

Reakcji
0
Witam posiadam następującą instalacje:
drzwi przód - oryginalne głośniki (mazda 323f ba) podłączone pod radio alpine cda-9852RR,
drzwi tył - helix dark blue, podłączone pod 3 i 4 kanał wzmaka alpine mrv-f345,
bagarznik - RE Audio RE-10 S4, podłączony pod 1 i 2 kanał wzmaka alpine mrv-f345.
Zamierzam dokupic kolejny komplet helixów na przód i tu się pojawia problem, nie wiem w jaki sposób je podłączy? Może wystarczy je podpiąc pod 3 i 4 kanał tam gdzie ich koledzy heh. Mam tylko nadzieje że się obejdzie bez kolejnego wzmaka.
Pozdrawiam.

wojtas8850,
Nie obejdzie się bez kolejnego wzmaka. Potrzebujesz 5 lub 6 kanałów ( 2 zmostkowane na suba).
Ewentualnie podłącz przód pod wzmaka i suba a tył pod radio. A najlepiej to byś zrobił jak byś sprzedał tył i dołożył kasę do lepszego systemy przedniego. Z tyłu głośniki nie są potrzebne.

Dzięki za szybka odpowiedz. No to teraz mam dylemat, ale jeśli sprzedam tył i kupie coś lepszego na przód to mogę je podpiąc pod tego wzmaka co mam??

wojtas8850,
nie wiem jaką on mocą dysponuje ale myślę, że nawet powinieneś tak zrobić. Moc ze wzmaka to moc ze wzmaka a nie z końcówki radia.

Już wiem co to za wzmacniacz wystarczy.

Powrót