• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem z podlaczeniem glosnikow

Reakcji
0
siemanko! mam problemik nie wiem jak podlaczyc kolumny 200W do komputera mam takiego wtyka co jest w sluchawkach i planuje przylutowac do niego kable od glosnikow i wsadzic wtyk prosto do karty dzwiekowej nie wiem czy takie wyjscie bedzie dobre bo mam tez male radyjko jaminika i mysle zeby podlaczyc je przez to radyjko jako subwoofer w karcie dzwiekowej, prosze poradzcie cos

ps. zaczolem juz robic wzmachol :D niedlugo go zaprezentuje na forum razem z zestawem 5.1 wlasniej konstrukcji oczywscie razem z tymi 200W kolumnami :)

to może poczekaj aż zbudujesz ten wzmachol??wtedy daj sygnał z karty na wzmacniacz i dalej na głośniki.
bo z karty to się raczej nie uda, jeśli nie ma tam jakiegoś wzmacniacza (tzn. takiego co na słuchawki wystarcza) to jest poziom wyjścia liniowego. W sam raz na wysterowanie wzmacniacza.

juz się boje jak ten zestaw będzie wyglądał.... twoje pomysły są jak by to powiedzieć ..... dziwne....

Re: problem z podlaczeniem glosnikow

SCIERA napisał:
mam takiego wtyka co jest w sluchawkach i planuje przylutowac do niego kable od glosnikow i wsadzic wtyk prosto do karty dzwiekowej.....

buehehehehhe jak ten post przeczytalem to malo ze smiechu z krzesla nie zlecialem buahahahah

noale do rzeczy jestes poczatkujacy :]

ten wtyk to sie nazywa JACK (czyt.Dżek)ja na twoim miejscu bym nie podlaczal w taki sposob ,wolal bym przez wzmacniacz ,jest w 100%lepiej bo masz dzwiek wzmocniony ,wiekrze niskie itd.poprostu lepiej ujest podlaczyc pod wzmacnbiacz lub jakas wierze niz jakiegos jamnika czy przez jack'a do kompa :P

pozdrawiam

No ja mam zestaw creative 4.1 i do niego przerobiłem subwoofer czyli 20W CSW (creative sound works) zamieniłem na 100W STX. Ale w środku jest do tego wzmacniacz i jak jest potrzebny przy tak malej mocy glosników to 2*200W by zabiło twoją karte.

jak bedzie sie pojawiac wiecej tego typu postow to chyba bedziemy musieli robic ankiety na najlpeszego posta miesiaca hehe :D ;)

Powrót