• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem z trafo do wzmacniacza [url]http://diyaudio.pl/images/smi[/url]

Reakcji
0
mam problem z trafo w swoim subie domowym
a mianoicie po podłączeniu zasilania wydaje ono dosyć mocno słyszalne "buczenie", nawet w momencie, kiedy subwoofer jest wyłączony. Dźwiek jest na tyle mocny że jest wyraźnie słyszalny w całym pokoju.
Czy trafa, używane przez Was również wydają takie dźwięki ?

czym lepsze trafo tym jest cichsze. Sparwdz czy sie cos nie poluzowalo (sruba itd), czasami blachy rdzenia sie luzuja ale na to sie nic nie poradzi.

niestety nie miałem wpływu na wybór trafa, kupiłem je w zestawie ze wzmacniaczem
ponadto powouje ono drgania wyraźnie odczuwalne na obudowie

mam nadzieje że nie będzie to przeszkadzać w słuchaniu muzyki :(((

w sluchaniu muzyki niepowinno przeszkadzac. od poczatku buczalo czy dopiero z czasem??
jak przenosi drgania na cala obudowe to moze odizoluj je jakos

Ciekawe stwierdzenie, najpierw piszesz ze brum jest slyszalny w pokoju i przeszkadza a teraz masz nadzieje ze nie bedzie to przeszkadazalo!? Naprawiles uszkodzenie terapia psychologiczna czyli sie poddales :)

nie, nie naprawiłem i nie poddałem się.
i w dodatku nie miałem możliwości sprawdzić bo nie dość że trafo brzęczy to i kupiony wzmacniacz nie zadziałał

To pochwal sie co to za wzmacniacz, przynajmniej bedzie wiadomo gdzie nie nalezy ich kupowac.

wzmacniacz odesłałem na reklamacje więc mam nadzieje że zostanie naprawiony i będe mógł w najbliższym czasie sprawdzić możliwości swojego pierwszego własnoręcznie wykonanego suba (domowego)
absolutnie nie twierdze że nie należy kupować tych wzmacniaczy, bo każdemu zdarzają się drobne wpadki
a z tego co wiem to wzmacniacze te cieszą się raczej dobrą opinią
poza tym jak narazie nie ma problemów jeśli chodzi o kontakt z człowiekiem, od którego to kupiłem, więc mam nadzieje że niebawem dostane z powrotem działając już układ
a wzmacniacz to Matronix WXP200, który w sumie sam mi Poleciłeś ;)

może rozwiń swoja wypowiedź, strasznie jestem ciekaw ;p

[ Dodano: 2007-02-08, 16:09 ]
No i okazało się że wzmacniacz jest sprawny.
Podłączonu do innego sprzętu działa bez zarzutu, czyli usterka leży po stronie mojego amplitunera albo przewodu.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem że amplituner ma zbyt słaby sygnał do wysterowania wzmacniacza??
amplituner to Denon 1507

Powrót