• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z tubą PIONEER TS-WX205A

Reakcji
0
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam tubę zamieszczoną w opisie, jednak nie do końca chce ona działać.
Włączyć już mi się udało, ale mam problem, jeśli chodzi o odtwarzanie muzyki. Mianowicie po włączeniu sprzętu świeci się kontrolka zasilania, ale po podłączeniu dowolnego urządzenia przez RCA nie słychać żadnego dźwięku. Dopiero po wyłączeniu tuby słychać "dźwięk" - pojedyncze delikatne "puknięcie" w głośniku. Co może być przyczyną? Nic nie wygląda na spalone
Pozdrawiam.

a rozkrecales to cos??
jak mozesz to daj zdjecia tego od panelu i od srodka
mozliwe ze cos zle podlaczyles czy cos takiego...

Tuba wzmacniana jest układem TA8231L oto specyfikacja:

http://www.ortodoxism.ro/datasheets/toshiba/1381.pdf

Już sprawdzałem, na wejściu do układu jest sygnał audio na 2 i 16, zasilanie też jest na wejściach 4 i 14.

Na których wyprowadzeniach powinien być sygnał wyjściowy? Jeśli go nie ma, to znaczy, że układ jest niesprawny?
Pozdrawiam.

no powinien byc tam gdzie sa glosniki...
a sprawdzales remote??

odrazu ostrzegam zebys sie przypadkiem cudow z tego nie spodziewal...
mialem tonsila SAS-150 i tez byl zasilany z podobnego scalaka... poprostu tragedia

Powrót