Więc tak... Ogólnie bardzo polubiłem te słuchawki, myślałem nawet, że jeśli nie uda mi się ich do końca naprawić to sprzedam je za grosze i kupię dokładnie takie same, ale nówki

Charakter brzmienia mi osobiście pasuje: grają równo, ale bez "boosta" na basie, nie mają przytłumionej góry. Moim zdaniem dużo detali, można wsłuchać się w każdy instrument, niezależne czy to gitara basowa, elektryczna, akustyczna, dzwonki czy perkusja. Chyba najlepiej mi się na nich słucha spokojniejszej muzyki, jak jazz czy koncerty unplugged. W rocku też dobrze sobie radzą, w cięższej muzyce nie gubią się właśnie przez ten brak podbicia na basie - jest szybki i przez to dźwięk nie zamula. Gitary elektryczne też imho fajnie odtwarzają. Niektórych może denerwować góra, jest jej dość dużo, mi się to akurat podoba. Ale nie można też powiedzieć, żeby były bardzo jasne - po prostu fajna równowaga tonalna ze sporą liczbą detali - tak to osobiście widzę. Elektroniki też raczej nie słucham, przy słuchaniu czegoś delikatnie wpadającego typu Linkin Park nie czuję niedosytu. Modowałem je bezinwazyjnie i w 100% odwracalnie w ten sposób:
http://pokazywarka.pl/hi2050/
Dodam jeszcze, że osobiście wolę słuchać ich w domu, to słuchawki otwarte i słabo wyciszają otoczenie. Do zatłoczonego tramwaju w centrum miasta nadają się tak sobie. Czasem gdy jest zimno rozmawiam w nich bez włączonej muzyki, praktycznie nic nie zmieniają w odbiorze rozmówcy, tylko nie słychać szumu wiatru