• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem ze sciaganiem filmow z kamerki na kompa

Reakcji
0
Kupilem niedawno kamere cyfrowa canon mv 700 mini dv i kupilem karte do sciagania filmow z kamery na kompa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81734818.Wsadzielm karte do kompa zainstalowalem oprogramowanie podlaczylem kamere i wszystko ladnie dziala komputer wykrywa kamere program windows movie maker ma taka opcje ze jak tasma w kamerze jest nie oprzewinieta to ja przewija wiec wiem ze kamerka jest kompatybilna.Problem zaczyna sie przy sciaganiu filmu sciagaja sie tylko pierwsze 3 sec. filmu i dalej nie chce sie sciagac.Czym to moze byc spowodowane?Za wszystkie odp z gory dziekuje

Do kamery miels napewno inne oprogramowanie to raz.
Dwa najprawdopodobniej bedzieszm usial pozbyc sie przeplotu jesli tego nie zrobisz obraz bedzie mial taki grzebien przy ruchu.

czekam na wiecej odpowiedzi bo niedlugo przyjedzie kolega z kamera i tez ma mu filmy zgrac, mam kabel a wejscie fire wire mam w Audigy2ZS

Nie powinno być problemu.Karta firewire powinna być rozpoznana z miejsca przez windowsa i zainstalowana w systemie.Kamera po podłączeniu kablem z firewire również zostaje rozpoznana przez system.Po tych czynnościach komputer sam sie zapyta co chcesz zrobić - ściągnij film choćby dzięki Movie maker z windowsa.Wszystko działa bez problmowo - sprawdzone na SAMSUNG VP-D352

Jak podlaczam kamerke to jest ona wykrywana i pokazuje sie okno co chce zrobic klikam opcje ze chce przeniesc film i wszystko dziala do momentu jak sie sciaga film podglad sie zawiesza.Kamera nie ma oprogramowania gdyz jest kompatybilna z windowsem xp

Powrót