tzn. ten wzmak z creativa był podłaczony pod wyjscie na sub z amplitunera?czyli miałeś na myśli to że jełśi podłaczysz sygnał cyfrowy z Live do amplitunera to wtedy sygnał z wyjścia na sub jest ok-wystarczająco mocny, a jeśli podłaczasz analogowo to jest tak słaby ze prawie wogule go nie słychać-dobrze mówie?jesli tak to wydaje mi sie(ale to jest tylko moje zdanie nie miałem wiele do czynienia ze wzmakiem z dekoderem cyfrowego sygnału)że nie powinno tak być, sygnał podłączany obojętnie analogowo czy cyfrowo na wyjściu powinien byc takiego samego poziomu, bo przeciez po dekodeże jest chyba jescze jakiś wzmak tego sygnału bo byłby on zasłaby a pozatym w jakiś sposub musi być regulowana siła głosu, a wątpie że jest to zrobione na zasadzie tłumienia sygnału bezposrednio z dekodra cyfrowego i prawdopodobnie przez ten sam wzmak idzidzie sygnał analogowy, więc przypuszczam że jeśli podajesz amplitunerowi sygnał cyfrowy domyślnie wszystkie kanały to automatycznie włącza sub out , a przy sygnale analogowym trzeba dopiero osobno włączyć to wyjscie bo domyślie jest wyłaczone, a to co słyszysz po podłączeniu TDA i wykręceniu wszystkiego na max to jakiś znikomy sygnał(przesłuchy pomiędzy kanałami)który jak zostanie podany na zewnętrzy wzmak i wiele razy wzmocniony to coś słychać, ale powtazam to są tylko moje domysły i moge się mylić
POZDRO