• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Program EQ do komputera

Reakcji
0
Tak jak w temacie mam pytanie czy jest jakiś program korekcji dźwięku (jak tak to jaki ?) Chodzilo by mi o coś takiego żebym po korekcji miał ustawiony dźwięk nie tylko przy odtwarzaniu muzyki, ale i przy filmach oraz grach :razz: . Pozdrawiam

Jaką masz kartę dźwiękową? Nowsze karty mają razem ze sterami jakieś panele sterowania z korektorami etc...

Jesli to RealtekAC to w C:/ Windows jest taki programik SOUNDMAN (sterowniki karty)
lub w C:/Program Files szukasz folderu z audio i też dojdziesz do EQ :)
AVRack lub RLTRack tak miałem w swojej zintegrowanej podane :)

Najlepiej podaj model karty zintegrowanej :)

Większość zintegrowanych kart posiada proste korektory. Poszukaj na stronie producenta płyty czy czegoś takiego nie dodają. A jeśli nie ma takiego programu to możesz kupić tanią kartę soundblaster live! i tam na pewno takie "bajery" będą. Koszt takiej karty to ok. 10-15zł. Oczywiście mowa o używanych.

csbiczek, Mógł byś mi powiedzieć gdzie można zmieniać tą korekcję, bo o ile sie nie mylę to powinienem mieć zainstalowane ster, a jak nie to już tych plytek orginalnych nie znajde bo gdzieś zapodzialem. :cry:

Powrót