• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Project Gran Torino

Reakcji
0
Dlaczego Gran Torino wyjaśnię po zakończeniu projektu.
Głośniki - Scan speak 18w/4531 , Focal TLR audiom.
Konstrukcja monitor okolo 20 litrów strojony do 45Hz tak jak zaleca Scan.
-Kontrola jakości , ach ten złowieszczy uśmiech.

Zmierz dokładnie i sprawdź stan tych tlr
Fajne głośniki ale łatwo sie psują

Ogólnie fajny projekt :)
Kibicuje

Głośniki są praktycznie jak nowe grały jeden sezon w samochodzie i nigdy niebyły katowane. Po dość długim leżakowaniu przyszła pora żeby znowu zagrały.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bezpośrednim rywalem tych monitorów bedą Usher Audio BE 718 Diamond. Mam nadzieje że DIY wygra, a Ushery pójdą w odstawkę.

No i tu właśnie wietrze problem w "grały w samochodzie"
Właśnie z jedna para takich walczę i nie wiem czy cos z nich bedzie
A do ich uszkodzenia wystarczył jeden słoneczny dzień

Ostatnia edycja:
Problem głownie z niska średnica
W jednym z mocniej uszkodzonych Glosnikow słychać skrzeczenie cos jakby chaczenie cewki w szczelinie

No i tu właśnie wietrze problem w "grały w samochodzie"
Właśnie z jedna para takich walczę i nie wiem czy cos z nich bedzie
A do ich uszkodzenia wystarczył jeden słoneczny dzień

Potwierdzam tak właśnie uszkodził mi się jeden głośnik :(

Szablon wydrukowałem z solid edge w skali 1:1 nakleilem na mdf przewiercilem otwor, przedzialem piłe włosową I wyciałem eliptyczny otwor to dwa okregi o promieniu 40mm ,oddalone od siebie i połączone wierzchołkami jak można to tak nazwać. Wyciąłem je frezarką.

Ostatnia edycja:
Wow, w pierwszym momencie myślałem że to kratka wentylacyjna ;). Ale jak zobaczyłem na kolumnie to chyba mi się spodobało.

Powrót