• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

projekt Frugel-Horn XL for Alpair 10.3

Reakcji
0
Witam wszystkich, zakupiłem głośniki do powyższego projektu, ale utknąłem na etapie obudów, w których formatki cięte są pod różnymi kątami. Technicznie nie mam możliwości wykonania formatek, a w hurtowniach płyt też nie chcą ciąć pod takimi kątami. Kolumny mają być wykonane z dobrej jakości sklejki 18 mm. Może koledzy mają jakieś pomysły jak to wyciąć, najchętniej zleciłbym to komuś, ale nie wiem kto by się tego podjął.
Pozdrawiam

http://www.diyaudio.com/forums/full-range/246248-frugel-horn-xl-alpair-10-3-10p.html

Szanowny kolego. Wykonałem własnoręcznie cięcia formatek pod różnymi kątami do mojego projektu FR. Mam na to pewien patent choć nie jest to metoda tak dokłądna jak cięcie na maszynie cnc. Moja metoda wymaga cierpliwości i dokładności lecz jest do zrealizowania w tak zwanej przestrzeni garażowej. Nie chcę zaśmiecać wątku i nazrażać się na hejt (to żart). Jakby co to proszę o kontakt na prv .

Szanowni koledzy. Przeczytajcie post autora wątku. Nie ma on możliwości wykonania prac własnoręcznie. Stąd to moje -"jakby co". Taka logika. Teraz można się wkurzać do woli. Pozdrawiam

Mam wrazenie, ze kolega zrobil to poprostu od sznurka ;) "Wyliczyl" promien ciecia, olowkiem na sznurku wyznaczyl linie i wyzynarka wycial.
"Jak cos wyglada glupio, ale dziala... znaczy nie jest glupie" :)

Powrót