• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prosba o pomoc. Naglosnienie Hondy Civic ( 95r )

Reakcji
0
Witam. Moj kolega zakupil niedawno samochodzik. Jako ze radio i glosniki sa w oplakanym stanie postanowil lekko zainwestowac w car audio. Prosze was o pomoc w dobraniu czegos dobrego i taniego. Chlopak ma 18 lat, wiec nie stac go na jakies powazne inwestycje. Dokladniej chodzi o:

- radio do 350zl
http://www.allegro.pl/item134308281_pioneer_deh_2800_2820_mp_mpb_mp3_gw24_pl_nowy_2006.html

http://www.allegro.pl/item136198701_clarion_db_268_rmp_fa_nowy_gw24_pl_najtaniej.html

http://www.allegro.pl/item136298097_jvc_kd_g321_cd_mp3_4x50w_mp3_wma_gw24m_najtaniej_.html

lub jakies inne. Raczej nowe...
- Głosniki ( front, chyba 13cm ) pod samo radio...

Jesli istnieje potrzeba moge dostarczyc fotki...

eee... ;/ a nie moze wziac jakiegos systemu 2 droznego??, przeciez tak duzo roboty z tym nie mam zeby tweeter zamontowac;/, nawet przerobic te trojkaciki w drzwiach przy lusterkach i je tam zamontowac, 2 dni roboty, a efekt super i wizualny i akustyczny :)
a wzmacniacz jakis ma czy pod radio chce podlaczyc??

[ Dodano: 2006-10-24, 18:08 ]
zreszta zapewne jak sie uparl juz na glosniczki "all-in-one" to pewnie nie da sie juz go rpzekonac do iinnego rozwiazania, no ale czlowiek uczy sie na bledach, niektorzy staraja sie na cudzych, ale nie zawsze wychodzi :)

Pod radio to ma byc podpiete :) Pozatym rozwiazanie all in one wychodzi taniej, a on z kasa krucho...

No i trzeba wiedziec jak to podpiac :) Ja w car audio nie siedze a on jest totalnie zielony jesli chodzi o glosniczki itp :)

czy ja wem czy tak taniej... moze pare zł, ale jakosc duzo lepsza, a podpinac to hm... "srednio inteligentny szympans" by to podpial, tweeter przewaznie podpina sie pod glosnik (ten w drzwiach przwaznie:) ) , no i w kable fabbrycznie jest podpiety jakis kondensator, lub zwrtnice są, tak czy siak nie powinien miiec nikt problemow z podpieciem tego.

tez mam honde civic tylko htb rok1992, kilka dni temu montowalem dsk165 na dystansach, tweterki mam przymocowane do tapicerki drzwiowej zaraz kolo lusterek. wplanie tez radyjko i wlasnie sie zastanawiam czy brac kd 322 czy moze kenwood 4034. w kazdym badz razie polecam glosniczki hertza graja slicznie, na starym radiu tylko mocy brakuje, moze na nowym bedzie troche lepiej ale z czasem wzmakajakiegos wrzuce

w kazdym badz razie polecam glosniczki hertza graja slicznie

Ośmielę się sprzeciwić,graja jak arx tesli za kilkadziesiat zł,a wysokotonówki sa tak natarczywe i nie szczegółowe że żal tego słuchać.Ogólnie kupa.

niech sie nie bawi w coaxiale... niech kupi phonocary Y-line za nie duze pieniadze + tweetki i bedzie zadowolony a z tego co pisza to mozna je wysterowac bez wzmaka

tak da sie ponoc te phonocary to jeden z nielicznych zestawow odseparowanych ktory moze grac bez wzmaka... co do mivoca to jest gdzies na forum opisane

Powrót