• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza

Reakcji
0
Witam, do wyboru w tym momencie mam:
-yamaha a500
-nad310
-cambridge audio A-5
-Luxman L-410

Z tych wszystkich wymienionych posiadałem już nad'a, ciekaw jestem jak wypada na tle pozostałych. W tym momencie mam wzmacniacz tangent amp50, marantza cd 6000 OSE i klony Usher S520 (pokój ok. 20m). Brałbym w ciemno brytolskie 310, ale chciałbym spróbować czegoś nowego no i ciekaw jestem opinii ludzi z forum:) Co o nich myślicie?

Obecnie na Allegro jest Yamaha A-500 za 199zł. Ja nie miałem żadnego z powyższych, ciekawy jestem tego Luxmana, poczytam sobie o nim w necie.

Luxman wydaje się być ciekawy, tylko podobno ma dosyć słaby dół pasma. Troche odstrasza mnie fakt że ma już całkiem sporo lat, to chyba najstarszy wzmacniacz wśród wymienionych, ale z drugiej strony ciekaw jestem jego ciepłego brzmienia.

Powrót