• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prośba o projekt pcb

Pokaż z jakich tematów są te schematy? Na pewno chcesz to robić? Do czego chcesz wykorzystać?

Dzieki. Jakie wymiary ma miec laminat? Jesli uzyje emiterowych z diory ws 354a zamiast tych 10R to nic sie nie stanie?

Ostatnia edycja:
Emiterowe to są 4 sztuki 1R5 połączone równolegle.
Wymiary i parametry są na samym dole strony.

Witam ponownie. Mam prośbę: czy ktoś mógłby zrobić mi tzw. "prasowankę" ze schematu montażowego z widocznymi ścieżkami? Schemat jest dość spory, podrzuciłbym na PW, chyba że ktoś ma jakiś sposób, by przerobić go na "prasowankę"?

Nie chce tu robić zamętu,ale mogę napisać że na forum elekt...(dodaj sobie resztę samemu).pl jest temat poświęcony własnie takim "działaniom" tworzenie PCB z schematu przez osoby znające się w programach to tego potrzebnych.

Dzięki, zachowam na przyszłość ;)
Ja chcę zrekonstruować PCB od WS354A, więc innych układów nie będę robił zwłaszcza, że mam na 2n3055 jeszcze niedokończony ;>

PCB sterujące czy końcowe masz w nim uwalone?

Oskar29 Nie jest to szczyt, ale autor tematu chciał składać WS442 i to jeszcze na parze quasi komplementarnej, to już lepiej tego Rotela przetrenować (do super stabilnych się nie zalicza, ale w normalnych sytuacjach gra).
Zresztą gdyby były problemy z uruchomieniem, to jest wtedy najlepsza nauka.
Ten na mosfetach coś mocno przypomina wspomnianego Rotela, spróbuj w ramach eksperymentu do zacisków wyjściowych podpiąć 1uF, jest duże prawdopodobieństwo, że się wzbudzi, więc trzeba uważać.

Ostatnia edycja:
No właśnie końcowe i muszę zrobić całą PCB, bo ma wybrakowane i poprzerywane ścieżki, a szkoda mi patrzeć na ten wrak Diorki. Mam schemat montażowy z jako tako widocznymi ścieżkami, ale po wydruku nie dość, że jest ciut większy od PCB, to jeszcze ścieżek prawie nie widać (chcę przekalkować ścieżki i poprawić markerem)

Jeśli szkoda Ci Diorki to może zaaplikuj w obudowę o wiele fajniejszy wzmacniacz np. kopia PW7020. Zrobiłem taki cztery lata temu, włożyłem do obudowy po sterej WS-ce ale nie mam ochoty aby go skończyć. Wiem, że gra bardzo ciekawie i lepiej niż ta kopia RA820 (oba wzmacniacze autorstwa tego samego człowieka). Gdzieś na elektrodzie była dostępna pełna dokumentacja. A jak nie znajdziesz to ja mam na dysku. Są pcb w pdf-ach do "prasowania". Pozdrawiam!

Niee, obstanę przy Diorce. Zrobiłem już wzór PCB, teraz muszę go przeskalować. Załączam tutaj, jakby ktoś potrzebował Jest ciut większy niż oryginalne PCB

Nie szukałeś instrukcji serwisowej z gotowymi widokami pcb? Mam takie do PW7010. Może i do Twojej WSKi się znajdzie?

Powrót