• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prośba o wyliczenie litrażu skrzyni pod RF S1-410

Reakcji
0
Tak jak w temacie zwracam się do was z prośbą o wyliczenie litrażu skrzyni pod głośnik Rockford Fostgate S1-410, normalnie bym nie pisał ale ciężko ostatnio złapać Paweł S., dodam że na początek chciał bym wykorzystać starą skrzynię szczelinową 30L strojoną na 35Hz w całości zbudowana z 22mm MDF, którą zresztą robił Paweł nie wiem czy ona się będzie nadawała dlatego myślę nad czymś nowym.

Parametry producenta:

2s9dcea.jpg

Dzwon a nie pisz na gg to sie dogadamy
Wsadzaj w ta skrzynie i sluchaj. Na podstawie wnioskow po odsluchach bedziemy kombinowac

---------- Post dodany o 20:27 ---------- Poprzedni post o 20:22 ----------

Przeciez masz podane w tabeli! 1,5 stopy szesciennej to chyba ok 45 litrow

O jesteś :) ok w takim razie zadzwonię do Ciebie jutro bo ja próbowałem sam wyliczyć parametry w WinISD ale ciągle jakieś błędy mi wywala więc dałem sobie spokój.

Za wyjściowy litraz przyjmij ten co poleca producent
Reszte modyfikacji wyprowadzisz od niego

1.5 cubic foot to będzie na nasze 0.0283 m3 x 1,5 = 42,45 litra.
Diagnoza z Bassbox zgadza się z producentem: mówi, by w takiej objętości stroić tego RF na 37 Hz (F3=47 Hz).

Powrót