• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Proste monitory na Visatonie

Reakcji
0
Zaczelo sie od tego, iz moj sasiad poprosil mnie o polecenie mu jakis sensownych i niedrogich stosunkowo monitorow. Pomyslalem sobie - czemu nie ;) moge mu zlozyc i sobie za 1 zamachem. Projektem pomeczylem znajomego (ktory juz trzecie dziesieciolecie siedzi w branzy audio, pozwole mu zachowac anonimowosc ;)). Zastosowane przetworniki:

Visaton BG 20
Visaton TW 6 NG

Obudowy - zamkniete, sklejka + OSB(wewnatrz) : 20 l. Zwrotnica - zmodyfikowany (nie przeze mnie) projekt Klang Und Ton'a.

Zdjecia humorystycznej jakosci wykonywalem stara nokia, nie posiadam aparatu cyfrowego ;).

Doswiadczenia w stolarce nie mam zadnego, postanowilem wykonac je dosyc prosto, wyciecie otworow (wyfrezowanie) pozostawilem stolarzowi.

glosnikil.jpg

Zwrotnica wyglada nastepujaco (podgladowo):

image11d.jpg

image11d.jpg

zwrotka.gif

Jak skoncze, zdam relacje, zamieszcze lepszej jakosci zdjecia i zaprosze na odsluch + piwko ;)

To taki projekt poboczny, gdyz pracuje nad czyms znacznie wyzszych lotow.

Powrót