• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Proszę o pomoc w wyborze głośników

Reakcji
0
Witam,
jak w temacie, szukam głośników, które mógłbym zamontować w oryginalne miejsce na podszybiu, głośniczki będą grały pod radiem, Blaupunkt Valencia MP34.

Może cudów z nich wykrzesać się nie da, ale od czegoś trzeba zacząć...

Z góry wielkie dzięki.

[ Dodano: 2007-01-06, 17:28 ]
...może dodam tylko,że zastanawiam się nad PHONOCAR, BLAUPUNKT, PIONEER, HERTZ, JBL, ...

dobrze ze wiemy ile masz pieniedzy i jakiej muzyki sluchasz bo inaczej bylo by ciezko

Pieniądze to tak jak w podtemacie-ok.120zł, natomiast muzyka,..hmm raczej nie wpadam w klimaty ostrre techno czy metal, ale lubię trochę niższych tonów, generalnie muzyka "znana i lubiana"..., czasami klasyczna.

[ Dodano: 2007-01-06, 21:57 ]
chodzi o to, żeby nie "charczaly" jak dam trochę głośniej.
Może to się wydaje Wam śmieszne, ale dopiero zaczynam zabawę w car audio, jak narazie kupiłem radyjko i chciałbym je słyszeć, natomiast później będe coś dokładał w przednie drzwi i najlepiej, żeby te małe głośniczki zgrały się później z tymi w drzwiach, także chciałbym wybrać też pod tym kątem.
Mam nadzieję,że rozumiecie mój tok myślenia.
Pozdrawiam

za 120 to bym kupil tesle arx te 16,5 cm do auta! ewentualnie phonocary y-line ale tu zdania sqa podzielone jedni pisza ze super inni ze padaczka... coaxiale sobie odpusc odrazu bo te wysokie tony w nich to makabra i czy kosztuja 100 czy 300zl to padaczka...

michone napisał:
10 cm glosniczki hmmm z tych to basu napweno uslyszysz :P odpusc sobie coaxiale... juz lepiej http://www.allegro.pl/item153143233_golf_3_astra_phonocar_zestaw_zwrotnice_soprany.html i ponoc nawet jako tako na radiu graja :P
no dobra, ale mi chodzi o 10cm, a nie o 16, ale dzięki, po prostu nie stać mnie na założenie większych głośników w drzwi, ponieważ wiąże się to z wytłumieniem drzwi, kupieniem-zrobieniem panelu na głośnik, kupnem samych głośników w miarę dobrych.

TAKERO, wytłumacz mi proszę, dlaczego SL "nie grają"? Czy chodzi o to, że powinny pracować pod wzmacniaczem, a nie pod samym radiem?

one po prostu strasznie kijowo grają :/
imho porażka - naprawde - miałem i szybko sprzedałem :)

z 10cm polecam clariona 8w cewka 4ohm. naprawde jak na 10cm to robi niezla dyskoteke seryjnie montowane w oplu montereyu z tyłu :)

Powrót