• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Proszę o pomoc w wyborze wzmacniacza

Reakcji
0
Witam, mam do dyspozycji ok 260zł na wzmacniacz, chce żeby miał okolo 300 W rms w mostku i do wyboru mam używane velocity va2100 (300w rms) i THA 280 (240W rms) w tej kasie czy jest może jakaś lepsza alternatywa? jeśli nie to który z nich wybrać? Do va2100 nie ma orginalnego pilota od basu, da rade bez niego? pozdrawiam i z góry dziękuje za sugestie

wielkie dzięki, jesli ktoś ma jeszcze jakies propozycje bardzo bym o nie prosił.

Jeszcze takie pytanie czy 230zł z przesyłką za xm1002hx to dobra cena? i ma znaczenie czy czerwony czy niebieski? ;)

Akurat ten sony, to chyba najgorszy wybór z tych zaproponowanych

jaromas napisał:
i ma znaczenie czy czerwony czy niebieski?
Czerwony to już pewnie xplod, a te omija się szerokim łukiem :wink:

Kurcze najgorszy mówisz... on nie bedzie grał na razie z jakims swietnym głośnikiem bo z gcp123 ze skrzyni solinga (w budzie 30l zrobinej przezemnie)... ale chcialem na przyszlosc kupic cos lepszego niz gta 2100 który miałem

podpytalem i koleś tego rodka za 260zł by mi sprzedal z wysylką, opłaca sie?

jaromas napisał:
podpytalem i koleś tego rodka za 260zł by mi sprzedal z wysylką, opłaca sie?

Jak widzisz wyrwałeś go po znacznie lepszej cenie :mrgreen:
Za tą cenę, to na prawdę dobry zakup, sam żałuję, że go nie łyknąłem :razz:

ja go łyknąłem za 260 z wysyłką tylko umówilem sie że zakończy aukcje przed czasem, i zastanawiam się cy to dobra cena bo w razie czego jeszcze kasy nie wpłaciłem :)

Brać i się nie zastanawiać.
Jak już pisałem Ci na PW, jak choroba CA będzie postępować, to rodka użyjesz na przód, a na suba kupić coś mocniejszego :P

Witam, dzis doszedł do mnie w koncu ten rodek, tylko troszke się zawiodłem jak go podłączyłem bo gra jakby tak samo jak mój stary blaupunkt gta 2100b... powiedzcie proszę jak optymalnie ustawić filtry LOW i HIGH? High ustawiłem od ok 30hz a low od ok 200hz bo tak w miare głośno gra.

czy na to że gra tak jak mój stary blaupunkt może miec wpływ ze kable zasilające mam ok 10mm2 ?

Powrót