• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

proszę o poradę

własnie wiecej info to po japonsku czy w innych krzaczkach
kurcze chcialbym kupic jakies fajne radyjko do 600zl nie musi byc na mp3 moze byc deck firma tez nie koniecznie alpine choc ostatnio podlaczylem wlasnie alpine i gralo o wiele lepiej niz moje
moze cos ktos poleci w uzywce oczywiscie do tej kwoty wyglad jest niewazny

pozdrawiam

Proponuje radyjko marki kenwood gdyz mam takie z tym ze bez mp3,ale pieknie gra i jestem zadowolony.W tej cenie napewno sie zmiescisz.Za swoje czas temu dałem 700 zł.

[ Dodano: 2010-07-19, 17:10 ]
Poprawka jest mp3.

jak wyżej, polecam alpinki generalnie serii CDA. Przy zamianie z jakiegoś seryjnego (lub noname) radia zauważysz ogormny przeskok w jakości dzwięku.
Aaa i za 600zł można śmiało kupić już jakąś używke CDA, które radzi sobie z MP3 :mrgreen:

koleszka od tego alpine wycofal aukcje hehe pisal mi ze ma kupca za 1k i pewnie sie przestraszyl ze na aukcji pojdzie za 500 teraz bede polowal na to link
mialem to na chwile w aucie i bylem zadowolony
dziekuje wszystkim za porady

p.s. jakos nie moge sie przekonac do alpine troche za duzo jak dla mnie wysokich

pozdrawiam

[ Dodano: 2010-07-21, 13:25 ]
a moze cos takiego? link

LightSound napisał:
http://allegro.pl/item115...4v_pre_rca.html

polecam w bdb cenie
palibrzuch napisał:
p.s. jakos nie moge sie przekonac do alpine troche za duzo jak dla mnie wysokich
;)

palibrzuch napisał:
a moze cos takiego? Clarion DRX-9175R
Jakościowo wypada na pewno lepiej od 948, tyle, że możliwości mniej, bo nawet korekcji czasowej nie ma.
Gdybym miał kasę to sam bym je kupił, bo jest w dobrej cenie.
Zainteresowałbym się jeszcze beckerem jeśli góra w alpine Ci nie odpowiada.

dziekuje za porady
Clarion DRX-9175R kupiony teraz tylko trzeba poszukac procesora aby bylo wiecej ustawien ale mysle ze cos znajde

jeszcze raz dzieki i pozdrawiam

[ Dodano: 2010-07-22, 13:40 ]
jeszcze jedno pytanie
czt ten mi podejdzie? EQH 5100
100zł z kablem to dobra cena?

[ Dodano: 2010-07-22, 13:41 ]
oczywiscie EQH 5100 to procesor :)

Ten nie pasuje, bo już lata na cenet.

P.S. Podpisuj linki, następny post z niepopisanym linkiem od razu usuwam ;)

palibrzuch napisał:
sluchaj może sie orientujesz jakich modeli mam szukac chodzi mi o procesory
Najwyższy procesor do tego clariona to DPH9300.
W instrukcji do tego lub do 9375 jest kilka innych wymienionych i opis dodatkowych funkcji, które się pojawiają.

Co do zmieniarki, to tak, musisz szukać takiej na c-bus. Ogólnie łatwiej i taniej taką kupić niż tą na cenet. Najmłodsze to te z serii x35(635, 1235, 1835), pierwsza liczba to liczba płyt, które wchodzą na raz(wielokrotność 6, bo na każde 6 płyt jest osobny magazynek)

dziekuje za info
w weekend dlugo sluchalem w aucie muzyki i powiem tak roznica jest bardzo duza oczywiscie na + choc wysokie i tak mam na -2 :) ale podoba mi sie
z tym prockiem do niego to nie wiem czy jest sens bo obecnie gra ladnie
mam u siebie utwardzone i obnizone zawieszenie i nie wiem czy to jest problemem poniewaz jak wjade w dziure tylko musi byc duza to wyskakuje mi ERROR3
zapomnialem chyba troche jak to jest z plytami bo ciagle tylko usb
pozdrawiam

Powrót