• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Proszę o sprawdzenie projektu skrzyni

Reakcji
0
Witam,

Oto mój projekt skrzyni basowej typu closed. Mam bardzo mało miejsca w aucie z tąd tak w nim ciasno.

200r2nd.jpg

Duże zdjęcie <- klik

Czy ktoś mógłby rzucić na to swoim profesjonalym okiem i powiedzieć czy dobrze kombinuję ew. coś poradzić ?

Oraz mam jeszcze dwa pytanka:
1.Widziałem masę postów dot. wygłuszania skrzyń wełną owczą/gąbką tapicerską etc, a czy ma to sens aby od środka wykleić tą czarną gąbkę co wygłusza się boczki w autach? Składa się że mam troche takiej No Name i zastanawiam się czy mógłbym jej użyć ?

2. Głośniczek który zamówiłem to RE AUDIO REX8S4, dość znany ale nie mogę znaleźć tematu z polecanym piecem tylko pod skrzynię. Więc z tąd moje pytanie, czy ten wzmacniacz będzie dobrym wyborem, czy lepiej coś innego się sprawdzi?

- MB Quart FX1.500

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Witam,

1. Wygluszanie w tym przypadku nie jest konieczne, mozna nie martwic sie.

2. Ten wzmacniacz bedzie dobrym wyborem, poniewaz ma rezerwy mocy, filtr subsoniczny i LPF.

Powrót