• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przedwzmacniacz do jiga. Mozna takowy wykonać??

Reakcji
0
z uwagi na brak funduszy na odpowiednią kartę dźwiękową zacząłem się zastanawiac nad wykonaniem przedwzmacniacza dla jiga. Moje pytanie jest nastepujące:
- Czy to ma wogule sens??(dla mnie ma)

mozna byt uzyć jakiegos tla074/084, zasilanie bateryjne, ew zakupic jakiś tani wzmacniacz scalony w zależności od tego żeby mocy starczyło.

co o tym sądzicie??

wplyw karty... np ac 97 ma napewno wieksze znieksztalcenia w dzwieku jak i mniejsze pasmo hmm 'grania' czestotliwosci...

Tasior, wiesz jakie zniekształcenia ma typowa karta AC97?? i jakie pasmo 'grania' częstotliwości jak to określiłeś??

Z tego co się orientuję to obecnie produkowane chipy są i tak dużo powyżej normy hifi więc nie widzę specjalnego problemu...Powyżej tych 20kilo i tak nic nie słysze... :p

a moje pytanie jest całkiem poważne bo mam za małe wzmocnienie na karcie i poprostu głupoty mi wychodzą...kiedyś SW próbował mi pomóc z kalibracja i g*** z tego wyszło więc szukam alternatyw...

jakie znieksztalcenia niewiem ale czytalem gdzies bodajze na elektrodzie,ze od 16khz gra juz slabiej itp

jesli sie myle to przepraszam,ale jak juz mowilem gdzies o tym czytalem ...

P.s
mialem na mysli pasmo przenoszenia,sorki.

Powrót