• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przedwzmacniacz mikrofonowy do JIGa

• Autor wątku Autor wątku GTK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

GTK

Reakcji
0
Witam mam takie laickie pytanie czy przedwzmacniacz wbudowany do miksera dyskotekowego nada się do mikrofonu pomiarowego, nie chcę robić albo kupować rzeczy, którą w sumie mam w mikserze..pytanie tylko czy mogę to tak wykorzystać, tak w ogóle koszt JIGa jakie to są pieniądze?

GTK, Raczej się nie nada z racji potrzeby zasilania mikrofonu i wzmocnienia,charakterystyki.....Koszt JIGa to ok.50zł na dobrych elementach.

;/ a już miałem cichą nadzieję, że to wykorzystam, czyli jak za słabe będzie wzmocnienie i pomiary nie będą miały sensu?

Ja próbowałem z mikserem Behringera jakimś malutkim. Chyba DJX400. Nie działało. Za to działało jak go bezpośrednio wpiąłem do karty Audigy 2. Tylko trzeba było do pomiarów w sterownikach na jeden kanał wejściowy puścić mikrofon a na drugi zapętlony sygnał z wyjścia. Mikrofon to ten panasonic WM-61A czy jakoś podobnie. Ale zrobienie przedwzmacniacza to grosze.

albo przedwzmacniacz albo podajesz wieksza moc na glosnik.
tak wiec albo wydasz troche kasy albo ryzykujesz spalenie glosnikow i problemy z odbiciami :P

Powrót