• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

przedwzmacniacz...

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
witam szanownych kolegów. szczególnie tych mających pojęcie o temacie i ogólnie pojętej elektronice:) hehe

od pewnego czasu choruje na 'ulampowienie' swojego zestawu, na starcie wykluczam lampowy wzmacniacz, mam do napędzenia duże 3way co w przypadku lampy kosztowałoby za wiele.

z takich a nie innych powodów obstawiam na dodanie preampa na lampach który dodałby lampowego smaczku. może macie jakieś godne polecenia konstrukcje? nie interesuje mnie żadna regulacja.
co myślicie o układach ze strony audioton? http://www.audioton.republika.pl/wzmEL84.html
a może znacie coś lepszego? ciekawszego?

druga sprawa jest taka ze chciałbym połączyć lampę z 'współczesną' elektronika, mam w domu płytkę z cyfrowym potkiem, selektorem na przekaźnikach wszystko w opcji zdalnego sterowania. czy takie połączenie ma rację bytu? i co o tym myślicie?

pozdrawiam!

w zasadzie to cięzko powiedziec jak to bedzie bramiało.
wszystko zalezy od Ciebie.
a skoro tak to dlaczego nie.
Zrób to co planujesz a przekonasz sie czy był sens.
w kazdym razie pomysł brzmi ciekawie.

z drugiej jednak strony mozna powiedzieć ze skoro dysponuje się odpowiednio silnym żródłem w roli preampa mozna obsadzić sam .... potencjometr.

ale zakładm ze chodzi Ci o brzmienie :)

osobiście nie jestem zwolennikiem lamp z czysto praktycznych powodów.
natomiast blask jaki dają jest nieporównywalny z niczym.

czytając opinie i sugestie producenta moje usherki rozwijają skrzydła przy lampie;)
a blask... ahhh;]

dysponujesz może jakimiś ciekawymi schematami?:>

Powrót