mylisz się strasznie... jeden tda nigdy nie pociągnie 27... będzie buczenie i walenie cewką o nabiegunnik...bartekgib napisał:( ta słabsza wersja uciągnęłaby też 27 - jestem pewien ).
conajmniej mostek tda (dla wersji 8R)
mozna tak zrobić.bartekgib napisał:Aaaa ..... Jeszcze zadałem ostatnio takie pytanko - (...) czy zainstalowanie filtru niskotonowego zewnętrznego da jakiś lepszy efekt ? Po prostu filtr, który jest na płytce wzmacniacz nadal by pracował, a zamontowałbym oddzielny filtr niskotonowy i innych napięciach na obudowie wooferk'a. Czy to jest możlwie, i czy to coś pomoże i da mi czysty sygnał z niskimi tonami, a nie jakieś dziwne częstotliwości .... - Może ktoś na to też odpowiedzieć ... ?
a brakuje im wysokich ? jeśli tak to daj jakiegośwysokiego, tylko nie wiem czy jest warto...bartekgib napisał:Bardzo prosze o konkretne odpowedzi, co do monitorków-satelitek.
Bo skoro masz nowe budy im robić i dawać jeszcze jakieś wysokotonowce choćby z kondem w roli zwroty to nie wiem czy nie lepiej nieco dołożyc i zrobić monitorki które zagrają lepiej niż to coś co nazywasz stereo z tym czymś co nazywasz subem
jeśli coś robić to zbić im budy z wiórówy 10 czy 12mm i zrobić żeby to jakoś wyglądało i współgrało wizualnie z subem, a potem najlepiej sprzedać ;]