• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przestroga przed forumowiczem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
440
Witam
Ostatnio zakupiłem od forumowicza damiani dwie płytki pod mostek tda irka - były to wziąłem bo mam zamiar zrobić 2 subwooferki na nowym 17 stx a do niego ten mostek jest idealny. Forumowicz opisał je tak jak by były idealne (jego produkcji) wiec uznałem ze czemu nie. To co dostałem przeszło moje wszelkie oczekiwania, płytki są w niektórych miejscach niedotrawione w innych ścieżki są całkowicie wytrawione (jednym słowem nie nadają się w żaden sposób do użytku) otwory krzywo ponawiercane, niedobrze docięte i dużo by jeszcze wymieniać. Przed zakupem z forumowiczem był doskonały kontakt - teraz nawet jak bywa na gg to nie odpisuje

ostrzegam wszystkich przed zakupem od niego płytek gdyż takowe się do niczego nie nadają (moja pierwsza wytrawiana płytka była lepszej jakości - dużo lepszej) na płytkach tego pana bałbym się cokolwiek od dzisiaj polutować - ze względu na zwoje zdrowie (jak coś wybuchnie przez zwarcia...)

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19226

chyba nie dziwie się ze poprzedni kupiec zrezygnował... może dostał zdjęcia - ja nie

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9807306 na szczęście w opisie swoich produkcji miał link do swojego konta na allegro gdzie handluje rożnymi diy - na pewno coś zakupie i poczęstuje odpowiednim komentarzem a innym forumowiczom radze niczego od tego pana nie kupować

wieczorem jak dam rade wstawię fotki tej żenady...

Też kupiłem jakiś czas temu płytki do analizatora, póki co nie dostałem. Jak tylko dojdą, to podłączę się pod temat.

daniel69 napisał:
http://www.allegro.pl/sho...php?uid=9807306 na szczęście w opisie swoich produkcji miał link do swojego konta na allegro gdzie handluje rożnymi diy - na pewno coś zakupie i poczęstuje odpowiednim komentarzem a innym forumowiczom radze niczego od tego pana nie kupować
to juz bylby szczyt chamstwa z twojej strony...

co to sie dzieje z userami na forum :???:

Tacy ludzie nie powinni mieć racji bytu na forum i ogólnie!! Wykorzystują ludzką naiwność byle tylko zarobić...

Taka jest mentalność Polaków w dzisiejszych czasach nikt na to niema wplywu i a to nie moze zaradzic,niestety

Pawel S. napisał:
daniel69 napisał:
http://www.allegro.pl/sho...php?uid=9807306 na szczęście w opisie swoich produkcji miał link do swojego konta na allegro gdzie handluje rożnymi diy - na pewno coś zakupie i poczęstuje odpowiednim komentarzem a innym forumowiczom radze niczego od tego pana nie kupować
to juz bylby szczyt chamstwa z twojej strony...

co to sie dzieje z userami na forum :???:

szczyt chamstwa to jest sprzedaz plytek ktore nadaja sie tylko do kosza...

bartek34111 napisał:
Tacy ludzie nie powinni mieć racji bytu na forum i ogólnie!! Wykorzystują ludzką naiwność byle tylko zarobić...
szczegolnie ze poswieca sie swoj czas zeby komus plytke zrobic, zarobic? rozumiem ze to jakas ironia? za takie psie pieniadze? drugi raz sie zastanowie zanim bede chcial komus pomoc
daniel69 napisał:
szczeniactwo pelna para
kaman777 napisał:
Taka jest mentalność Polaków w dzisiejszych czasach nikt na to niema wplywu i a to nie moze zaradzic,niestety
mentalnosc jest taka ze tylko narzekac sie potrafi, nikt Ci nie kazal ich kupowac, jak jestes taki madry to wytraw je sobie sam i pochwal sie na forum zdjeciem, zobaczymy ktora bedzie lepsza, jak sie chce idealna plytke to idzie sie do zakladu profesjonalnego, placi sie profesjonalny rachunek i wychodzi zadowolony, czego Ty oczekujesz od rekodziela? nie podoba sie to odeslij, kase Ci zwroce jak paczka dojdzie, proste i logiczne jak budowa cepa, co do kontaktu ze mna - nie mam czasu zeby siedziec caly dzien przy komputerze i czekac az wyrazisz swoja opinie na temat moich plytek, tyle z mojej strony

damiani, z jednej strony to rozumiem Cię, że się wkurzasz, ale z drugiej nie można wysłać wadliwej płytki. Jak bardzo chcesz to mogę zrobić płytkę do mostka TDA z miedzi 70um i zobaczysz, że można zrobić ją w sposób niemal perfekcyjny nawet jak na rękodzieło. I wcale nie kosztuje to 'profesjonalnego rachunku'. Co prawda będzie bez soldiermaski, ale nic nie będzie przetrawione itp...
zobacz sobie tutaj http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14299&postdays=0&postorder=asc&start=46
moją płytkę do pojedynczego TDA...można?

daniel69 napisał:
Przed zakupem z forumowiczem był doskonały kontakt - teraz nawet jak bywa na gg to nie odpisuje
Próbowałeś pisać PW do niego? Na gg wiadomości czasem nie dochodzą, sam już tego doświadczyłem kilka razy.

damiani napisał:
mentalnosc jest taka ze tylko narzekac sie potrafi, nikt Ci nie kazal ich kupowac, jak jestes taki madry to wytraw je sobie sam i pochwal sie na forum zdjeciem, zobaczymy ktora bedzie lepsza,
Najpierw czepiasz się piku, że sprzedaje układ wg projektu Questera, teraz wyskakujesz z pretensjami do kupującego. To nie świadczy dobrze o tobie jako sprzedawcy, no chyba, że opinia innych Cię nie obchodzi.
Ale jeśli najpierw obiecujesz dobry i przede wszystkim sprawny towar, a wysyłasz płytkę gdzie ścieżki są przetrawione(tak przynajmniej wynika z pierwszego postu, a jak jest na prawdę zobaczymy dopiero jak pojawią się fotki), czyli towar niesprawny, a zamiast uderzyć się w pierś i po prostu napisać, żeby odesłał Ci płytki z powrotem, a ty mu oddasz kasę, to wyskakujesz z pretensjami do kupującego. Jak wtedy inni mają patrzeć na ciebie?
Czytając twój ostatni post odniosłem tylko jedno wrażenie, że świadomie wysłałeś wadliwe płytki, a teraz chcesz się wykpić.

płytki nie wykonywałeś specjalnie dla mnie i nie prosiłem cie o to bo sam potrafię ale jak była to uważałem ze kupie bo samemu po co mam robić jak są zrobione...

LuSzTi te zdjęcie co pokazałeś to ideał przy tym co dostałem - przykro mi nie pokarze dzisiaj zdjęć bo mój aparat się do tego nie nadaje - pożyczę jutro aparat to wkleję

fakt faktem ze to ze są robione własnoręcznie to się zgodzę ze idealne nie muszą być i takich nie oczekiwałem ale muszą być sprawne a nie wadliwe co na prawdę tworzy zagrożenie dla zdrowia...

Jedna płytkę trochę poprawiłem i jest OK wiec na jedna się skusze bo jaka by nie była teraz powinna być sprawna i spełniać swoja role ale druga to coś karygodnego i doprowadzenie jej do stanu używalności to min 2 godziny zabawy a efekt końcowy byłby żałosny.

Tylko bez nerwów. Dla wyjasnienia sprawy czekamy na foty plytek. Jezeli ktos sprzedaje towar i okresla go jako porzadnie wykonany itd (szczegolow nie znam) to taki powinien byc, jesli ma wady to w opisie piszemy o nich. W interesie kupujacego jest rowniez aby wymogl na sprzedawcy zdjecia przedmiotu, a jesli tego nie zrobi niestety naraza sie na treny towar.

Przy sprzedaży in internetowej mamy tydzień czasu na zwrot produktu bez podania przyczyny i WSZYSTKIE koszty pokrywa sprzedający. Nie podoba ci się coś?? Odsyłasz i żądasz zwrotu kasy.

jaromas a nie czasem przy każdej sprzedaży internetowej :?: Mi się jednak wydaje ze przy każdej obojętnie czy towar jest nowy czy używany.

maxxx222 napisał:
Przy sprzedaży in internetowej mamy tydzień czasu na zwrot produktu bez podania przyczyny i WSZYSTKIE koszty pokrywa sprzedający
Wszystkie czyli jakie? Na pewno nie za przesyłke zwrotna. Prosze podac dokladny paragraf w ktorym ten przepis jest zawarty, inaczej to sa puste słowa.

brencik z tego co gdzieś,kiedyś czytałem to można nawet przesyłkę zwrotna wyegzekwować. Nie powiem ci teraz dokładnie gdzie bo nie pamiętam po prostu. Ale wychodzi na to ze kupujący nie może być pokrzywdzony.

przesyłka zwrotna jest najczęściej na koszt kupującego, tak to studenci by kupowali sprzęt na jedną imprezę i by odsyłali w przeciągu tygodnia i to wszystko za free ;) sprzedający tez mają swoje prawa

Nie na temat...
bym miał adma to zbanowałbym ludzi co swoją postawą oszukują innych forumowiczów tworząc negatywny obraz diyaudio w oczach innych

A może tak autor tematu wrzuci zdjęcia płytek i poda cenę jaką zapłacił? Jeśli ktoś oczekuje rewelacji w cenie dwóch piw (w tym wysyłka!) no to przepraszam bardzo, ale nie doczeka się. Jeśli jednak zapłacił odpowiednio, to ma prawo wymagać. Więc, albo zdjęcia, albo koniec tematu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót