• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przetworniki do 10kzł

Reakcji
7
Siema Panowie.
Powoli chodzi mi po głowie jakiś kolejny zestawik do domu.
Budżet 10kzł.

Generalnie podoba mi się granie obecnego zestawu - detaliczne granie z soczystą średnicą i mocnym dołem.
Dla basów 15" max i około 65litrów max.

Ktoś coś?

Ostatnia edycja:
A nie myślałeś o 10kzl na akustykę pomieszczenia?

Skoro aktualny zestaw się podoba... Kolumny za żadne pieniądze nie zbudują bez tego odpowiedniej sceny, etc.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Zwieksz budzet i idz w duza kopulke ATC/Volt z berylem na gorze. Na bas dwa lub jeden revelator z aktywnym napedem.

Póki co chodzi mi po głowie: T29B001 + TD6M / PR170M0 + TD12S
Ktoś cos?

Widzę że chodzi Ci po głowie Acoustic Elegance...Ja właśnie dziś zamówiłem Dipole D18-16;)
Też chcę zbudować "bezkompromisowe" rozwiązanie z tym że u mnie będzie to odgroda 2way lub ewentualnie dodatkowo wsparcie wstęgą od 18khz.
Przewertowałem chyba cały internet i nie znalazłem negatywnych opinii o AE (chyba że słabo szukałem;)) więc chyba to naprawdę może być mocny punkt programu.

Zmieniłem wzmaka na Hypex'a NC2k i obecny zestaw przezywa drugie życie ;)
Od pewnego czasu nie mam czasu na DIY, ale jak wrócę to jeszcze z większym budżetem ;)

Powrót