• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przetworniki do 10kzł

Reakcji
18
Siema Panowie.
Powoli chodzi mi po głowie jakiś kolejny zestawik do domu.
Budżet 10kzł.

Generalnie podoba mi się granie obecnego zestawu - detaliczne granie z soczystą średnicą i mocnym dołem.
Dla basów 15" max i około 65litrów max.

Ktoś coś?

Ostatnia edycja:
A nie myślałeś o 10kzl na akustykę pomieszczenia?

Skoro aktualny zestaw się podoba... Kolumny za żadne pieniądze nie zbudują bez tego odpowiedniej sceny, etc.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Zwieksz budzet i idz w duza kopulke ATC/Volt z berylem na gorze. Na bas dwa lub jeden revelator z aktywnym napedem.

Póki co chodzi mi po głowie: T29B001 + TD6M / PR170M0 + TD12S
Ktoś cos?

Widzę że chodzi Ci po głowie Acoustic Elegance...Ja właśnie dziś zamówiłem Dipole D18-16;)
Też chcę zbudować "bezkompromisowe" rozwiązanie z tym że u mnie będzie to odgroda 2way lub ewentualnie dodatkowo wsparcie wstęgą od 18khz.
Przewertowałem chyba cały internet i nie znalazłem negatywnych opinii o AE (chyba że słabo szukałem;)) więc chyba to naprawdę może być mocny punkt programu.

Zmieniłem wzmaka na Hypex'a NC2k i obecny zestaw przezywa drugie życie ;)
Od pewnego czasu nie mam czasu na DIY, ale jak wrócę to jeszcze z większym budżetem ;)

Powrót