• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przewody DIY - różne

Reakcji
378
Witam
Zacznę jak teraz w każdym temacie moim - w związu z większą ilością wolnego czasu postanowiłem wreszcie powstawiać do gotowych projekty o których ciągle gdzieś, coś wspominałem. Tym razem przewody, wykonywane w ilości 2 lub więcej szt, na zdjęciu po jednej bo nie chciało mi się wsystkiego rozczepiać:

Ciąg dalszy w następnnych tematach którę będe systematycznie zakładał... W razie co, proszę pytać - nie sposób wszystko opisać mając do założenia ok 10 tematów o różnych rzeczach. Staram się i tak jak mogę.

skad masz takie fajne peszle?:)
ps. to Ty brales odemnie kilka lat temy beyme power?:)

lukasz cena kosmos? Le. 5-8zł? Kosmos to 40zł za oplot
Ciekawa sprawa, takie kable kosztują po parę stów nowe. Choć dla mnie to kwestia wyglądu i psychicznego polepszenia dźwięku.

dla mnie kosmos bo zwykły czarny kosztuje od 1,20zl za metr

---------- Post dodany o 16:06 ---------- Poprzedni post o 16:04 ----------

ale jak masz kupic 1-2metry to rzeczywiscie nie bedzie jakis bardzo drogo
ja cały czas mysle kategoriami car audio
a tak 3x5m rca, 3x5m glosnikowe, 2x5m zasilajace ;)

Nie chce zakładać nowego tematu.... myśle że nie bedą krzyczeć ;)
Panowie potrzebuje przewodu zrobić chinch - jack, wtyki mam ale nie wiem co wybrać jeśli chodzi o kabel?

myślałem zrobić np IC i przejście z 2RCA na JACK 3.5?

Ostatnia edycja:
Wystarczyłyby dwie żyły, tylko chodzi o ekran do RCA jak doprowadzić. Nie mam pomysłu jak polączyć żeby było estetycznie i solidnie.
Chyba IC będzie najlepszym wyjściem i przejście.

Powrót