• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Przyjmę zlecenie na elementy kolumn lub całe kolumny.

Reakcji
116
Od jakiegoś czasu w naszej stolarni zatrudniamy Wojtka, który od lat składa i projektuje kolumny głośnikowe. Posiada ogromne portfolio zbudowanych kolumn, które chętnie na fotkach przedstawię. Nasza stolarnia to świetnie wyposażony zakład w którym normalnie produkujemy kompleksowo meble.

Posiadamy komplet maszyn i urządzeń dzięki czemu estetyka naszych produktów stoi na bardzo wysokim poziomie.

Posiadamy:
- piłę panelową,
- piłę formatową,
- prasę do fornirowania 300x125cm,
- prasę membranową do giętych elementów,
- oklejarkę krawędziową,
- szlifierkę szeroko taśmową,
- wiertarkę przelotową CNC z funkcją frezowania,
- centrum CNC,
- lakiernie.

Jesteśmy w stanie:
- przygotować cięte elementy gotowe do składania.
- ciąć, frezować również CNC,
- oklejać i fornirować,
- ścinać elementy pod tak zwane giery, uciosy,
- frezować elementy frontowe 3D na maszynie CNC,
- całość możemy skleić i przygotować do montażu głośników
- gotowe elementy lub całe kolumny jesteśmy w stanie lakierować.

Każde zlecenie traktujemy indywidualnie a zakres prac jest do ustalenia według potrzeb.

Link do naszej strony: [url]https://www.meblemitex.pl/[/URL]
mail bezpośredni: marekmitonski@gmail.com

Zapraszam do kontaktu

Ostatnia edycja:
Byłem, oglądałem, stolarka na najwyższym poziomie. Mają wszystkie potrzebne maszyny. Wygląda to bardzo profesjonalnie.
A jeśli planujesz zbudować nowe kolumny, do których nie ma jeszcze dedykowanych zwrotnic to również się nie wahaj. Ja i Marek podejmiemy współpracę i dołożymy wszelkich starań, żeby wszystko grało jak należy :-)

Kolejny z naszych projektów będzie czymś zupełnie innym niż wcześniejsze kolumny. Na razie wrzucam tylko projekty ale materiały już czekają na warsztacie.

No, ładnie robicie, mi się wykonanie podoba. I deseczki ładnie rozkładem dobrane do pary i połysk - ta choinka odbija się jak w lusterku... Szacun.

Wszystkio elegancko , otwory pasowaly tak ze...dobra robota polecam !

Ostatnia edycja:
Nowy komplet tym razem na podstawie projektu z internetu.

od wewnątrz frontu otwory pod średniononowe i midwoofery należy frezować pod kątem 45st
jeśli woofer w 3-way jest cięty na średnicy również należy to robić
Należy o tym pamiętać zwłaszcza przy grubszych frontach np
5aa3944ed75278efda251299adcd28c3_1725149634.jpg

Powrót