• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Punto 2 FL

Reakcji
0
Siema ludzie!

Chciałbym zadbać w moim punciaku o lepsze nagłośnienie, pacjent wygląda tak:

2081f64b5222d73579e4b0bce533ca08_1502911599.jpg

Radio, głośniki, dystanse, kable, wytłumienie, wzmacniacz, sub... Od czego zacząć, a może polecicie jakieś konkretne produkty? Ja się kompletnie nie znam na car audio.

Chciałbym tam wpakować do 2-2,5 tys. zł, więcej się nie opłaca bo auto tanie, ale jakby się udało taniej to dobrze :p. Słucham wszystkiego, ale głównie rapu więc potrzebny niski bas i tak dalej...

Chciałbym żeby ewentualne modyfikacje były raczej dyskretne... np może dałoby się zrobić we w miarę rozsądnych pieniądzach suba diy pod fotel, zamiast zagracać bagażnik, chociaż już np wysokotonowe wolałbym mieć osobno w słupkach.

Ostatnia edycja:
Miałem taki pojazd, co prawda 2D ale drzwi było bardzo fajnie zrobić.

U siebie miałem AMA + Mission do tego 8"STX w kufrze.
Nawet nie myśl że pod fotel coś upchniesz :)
No i napewno nie 8" do tej muzy :)

Zdjęcia z budowy mogę Ci podesłać jakieś, może Ci to coś pomoże :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

btw o tym aucie było już kilka tematów,
od czego zacząć?
Kable zasilające sygnałowe, wytłumienie drzwi!

Wytłumienie drzwi bardzo ważne, sam nie dawałem wiary na ten temat do póki nie porównałem u siebie.
Kabe na zasilanie ja stosuję spawalnicze, dobrze się układają - nie są tak drogie jak dedykowane do CA

Powrót