• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pytanie instalacja do hyundai atos

Reakcji
0
Witam. Jest to moja pierwsza wizyta na forum, więc proszę o wyrozumiałość. nie będę się pytał co kupić lub co jest lepsze ( przynajmniej na razie).bardziej interesuje mnie sensowny ogólny zarys instalacji CA. zasady właściwej instalacji chyba znam (poczytałem sobie trochę) problem tkwi w tym że auto jakie posiadam to hyundai ATOS, a tam nic nie ma sensu (z przodu jakieś 10-12cm free air w desce a z tyłu 13 w boczkach w bagażniku) już przetestowałem tragedia. może ktoś robił instalacje i wie co można zrobić żeby grało z sensem.?

panele na przód i sub w dyskretnym miejscu ..bagażnik :) ...to zawsze działa aaa zapomniałem MP3 plus wzmacniacz :)
CarPower + Rainbow + Polk :) ..chyba bardziej uniwersalnie się nie da ;) hihi

Tatoturbo dziękuję za zainteresowanie. ze panele to wiem, ze sub to wiem. problem polega na tym że atos ma boczki w drzwiach całe plastikowe gdzie nie przewidziano żadnego miejsca na głośniki, więc żeby tam coś upchnąć to trzeba będzie robić przeróbkę całego boczku, a ja nie wiem czy jestem az tak zdolny. nie chcę nic popsuć bo jeszcze nic takiego nie robiłem. myślałem ze ktos już robił system przedni w atosie i mogłby się podzielić swoją wiedzą dotyczącą konkretnie tego samochodu. ps. mam głośniki odseparowane blaupunkt ze zwrotnica 13cm 40 rms. radio blaupunkt 25 rms( tak pisali w instrukcji) suba na razie nie przewiduje.( mocno napięty fundusz)

raczej słabo tutaj na orum z atodsem :P

1 jak duza ja tapicerka drzwi?? daj jakies djecie najlepeij. jak nie masz zdolonsci manualmnych to mozna sprobowac przymierzyc panel od poloneza
2 ja bym wstawił w tylna półke glosniki :]

czy zrobić dobrze to musi oznaczać duży fundusz?najlepszym rozwiązaniem na jakie wpadlem to skrzynki zamknięte przykręcone pod siedzeniem tak ze głośniki skierowane są do przodu. gwizdki na słupkach.

hundai atos to jest chyba najpaskudniejszy samochod z jakim sie spotkalem (glownie z jednym bardzo zaniedbanym egzemplarzem)
jezeli niemasz zamiaru nim dlugo jezdzic to niewidze sensu robienia czegokolwiek z nim... jezli masz zamiar go przytrzymac dluzej to mozesz zainwestowac troche.
atos ma duuuze bardzo plastikowe drzwi a co najciekawsze sa one niemal calkowicie plaskie wiec mozesz faktycznie zaadoptowac jakies oryginalne panele na glosniki z innyhc pojazdow.
poszukaj jakiegos ambitnego klegi ktory kosztem nauki pogrzebie Ci w samochodzie :twisted:
zamontujesz sensowne glosniki 16,5cm i sub bedzie zbedny...

Póki co to dziękuję a jak będę miał chwile to rozbiore drzwi i zobacze jak to wygląda. :wink:

Powrót