Mam wzmacniacz 8Ω a głośniki mają 3,2Ω. gdy podgłosze więcej niż pół skali wzmacniacz się wyłącza. Nie jestem pewien ale wzmacniacz ma jakieś zabezpieczenie do głośników. Czy da się zmienić impedancję w głośnikach?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
NIEdomino123456 napisał:Czy da się zmienić impedancję w głośnikach?
Podłaczam te głośniki bo je kupiłem razem ze wzmacniaczem. Innych kolumn niemam.damiani napisał:po jaka cholere podlaczasz glosniki o prawie 3x za malej impedancji dla tego wzmacniacza?
podłączyć głośniki zgodne z impedancją wzmacniacza lub np 16rdomino123456 napisał:To co zrobić aby było dobrze?
podłączyć głośniki zgodne z impedancją wzmacniacza lub np 16rdomino123456 napisał:To co zrobić aby było dobrze?
jezeli bedziesz sluchal cicho to sie nadadza, nie radze szalec z glosnoscia bo z nowu Ci sie wzmak zagotujedomino123456 napisał:Znalazłem w domu dwie kolumny aiwa 6Ω
podlacz do jenego kanalu szeregowo jedne kolumienki, a do drugiego szeregowo te aiwy i bedzie cacy :lol:domino123456 napisał:Da się podłączyć te głośniki 4Ω bez straty mocy?