Wejdź na stronę producenta płyty głównej i pobierz stery pod W7, bo to, co pobierasz z windows update to co innego (to jak zwykłe, pełnowymiarowe koło zapasowe vs "dojazdówka"). Druga sprawa, to... YT ma dźwięk takiej samej jakości na 360p, 480p, 720p, 1080p oraz uwaga, na 144p. Słabsza jakość dźwięku jest na 240p. Bynajmniej tak wynika z moich odsłuchów. 144p zostało wprowadzone na YT stosunkowo niedawno i wg mnie powstało dla ludzi ze słabym netem, którzy chcą posłuchać muzyki, a jak wiemy na YT nie da się wrzucić samego audio, tylko trzeba wrzucić plik wideo. Tak więc YT zaoszczędza w ten sposób swój upload, a ludziom ze słabym netem muzyka nie zacina się w połowie (Bo wprowadzono jakiś czas temu takie "udogodnienie", że filmiki są ładowane tylko kilka sekund do przodu, a nie całe. Tak więc nie można już wcisnąć PLAY, a potem PAUSE, poczekać trochę, aż filmik załaduje się cały i dopiero wtedy go włączyć, tylko filmik załaduje się kilkanaście % w przód i będzie czekał. Dopiero jak wciśniesz play i suwak odtwarzania "dogoni" ten od ładowania, to YT pozwala na dalsze pobieranie materiału. Jest to wg Mnie "obosieczny miecz", ponieważ klikając replay filmik jest ładowany od początku...) Takie jest moje zdanie.
Aha i sprawdź jaką masz ustawioną jakość w sterowniku audio. Mam na myśli domyślny format audio w systemie. W pasku zadań, w "trayu" kliknij prawym na ikonkę głośnika/Dźwięki W zakładce Odtwarzanie wybierz urządzenie, które jest odpowiedzialne za sygnał wyjściowy w Twoim przypadku, a następnie kliknij na dole Właściwości. W nowo otworzonym oknie wybierz zakładkę Zaawansowane a w niej masz domyślny format. Wybierz CONAJMNIEJ 24bit 44100Hz.
Teoretycznie wyższa jakość niż ta nic nie da, ponieważ nagrania MP3 a nawet chyba FLAC nie są w większej jakości. Software będzie dokonywa "upsamplingu", co będzie skutkowało zwiększonym zapotrzebowaniem na czas dostępu do procesora. Jakość nie powinna się zwiększyć, bo to jakby zapakować ten sam ładunek do większej ciężarówki. W praktyce na moim PC słyszę nieco lepsze wysokie tony :O. Muszę to kiedyś sprawdzić na innych komputerach. No i jeszcze jedna ważna sprawa. Na 90% będzie konieczne ponowne uruchomienie komputera. Aplikacje muszę zostać załadowane od nowa z nowymi ustawieniami OS.
Pozdro