• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PYtanko w sprawie trafa

na focie jest napisane telto, wiec niewiem czy nie lepiej sprawdzic telto, czy nie bedzie taniej..

[ Dodano: 2004-09-04, 16:04 ]
poprawka.. to jest telto, bo sam to napisal..

Chcesz kupić te konkretne trafo ? Z przesyłką wydzie chyba drożej niż być kupił w zielonej górze w laro a ponoć w infoelektronice mają tańsze trafa , nie sprawdzałem.
Jeżeli prenumerujesz edw w ep to powinieneś mieć karte członkowską i w infoelektronice po jej okazaniu można kupować 10% taniej , na takim trafie to już masz za przejazd ;). Oczywiście lepiej do nich zadzwonić czy w ogóle coś mają , tak to jest z zieloną. Ja w laro za 300VA TST płaciłem 98 zł z tego co pamietam 400VA były chyba po 125 zł.

Do jakiego wzmacniacza to idzie bo jak do scalaka to 3x30V ciut za dużo.

dałeem dane trafo tylko na przykład, głownie mi chodzi trafko do PA300 , ale niewiem jakie napięcie bo sa pewne plany wiec niewiem czy to bedzie dla 8 czy 4 ochmó wiec .. prawdopodobnie dla 4 ... wchodzi w gre wysokie dosyc napięcie a w LAro co jestem to mają tylko do 24 :|

i nie prenumeruje zadnej gazety elektronicznej ;)

Można zamówić bez problemu inne trafo , najlepiej z rana w poniedziałek to masz na środe :] .

Ja chyba od tego goscia raz brałem takie małe trafko 2x15V do filtra.Jest OK tylko ostatnio kombinuje nowego woofera i qurde niemogę tego trafka zneleźć w domu :-)

Powrót