• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Quadral wymiana membran

Reakcji
0
Witam, posiadam dwie kolumny Quadral All Craft AC 2800. Są to dość stare kolumny a co za tym idzie troche zużyte. Chciałbym wymienić stare membrany na nowe ale problem w tym, że nie mam pojęcia jakie kupić żeby pasowały w miejsce starych i tu pytanie do was czy moglibyście mi z tym pomóc. Dodam też że zwiedziłem kilka for i nikt nie mógł mi z tym pomóc. Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Sam kiedyś szukałem informacji dokładniejszych o wszelakich starych wersjach Quadrali i nikt nie potrafił pomóc. Praktycznie nikt nie ma pojęcia na nich temat w Polsce, niestety, też bym chciał wiedzieć np. jaki basowy siedzi w moich bez dokonywania pomiarów, a tu klops.. Sam jestem ciekaw, czy ktoś na forum się odezwie kto miał do czynienia z w/w marką. Co do membran, z tego co widać są to piankowe? Zmierz dokładnie w miarę i sprawdź czy np. tonsilowskie lub innych firm pasują

Tak to były zastawki piankowe. Co do membran to mają 15cm a zastawki 3cm czyli 19cm. Tylko pytanie jak to wyszukać

Z tego co czytałem to nie powinno się z zastawek piankowych na gumowe zmieniać, ale jeśli się myle poprawcie mnie

Przy najniższej/najtańszej serii Quadrali czyt. AllCraft osobiście bym zaryzykował zmianę na gumowe(jeśli są takie dostępne za małe pieniądze) i nie przejmował się. Wybór już należy do Ciebie.

Tak sobie myślę że w moim przypadku gdzie nie ma możliwości wymiany na piankowe a obecny stan jest bardzo kiepski nie pozostaje nic innego jak spróbowanie z gumowymi :D Wielkie dzięki za informacje !
PS. Czy wystarczy wymienić tylko zastawki na te gumowe czy również membrany ?

Powrót