• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radio [300zł] plus głosniki [250zł]

Reakcji
0
Witam, posiadam Mazdę 323C 96' i chcę kupić do niej jakieś podstawowe audio. Wymogi to radio z wejściem USB i głośniki (2 x woofery + 2 x tweetery). Myślałem o Helixach DB 62.1. Problem natomiast z radiem ponieważ w tej cenie jest ich kilka, mianowicie:
-Kenwood KDC-W4044
-Kenwood KDC-4047UA
-Kenwood KDC-W413/W414UA
-JVC KD-R412
-Pioneer DEH-2200UB
-Pioneer DEH-4000UB
-Sony CDX-GT33u
-Sony CDX-GT35u
-LG LAC-5900RNU
-Alpine CDE-111R

Cenowo prawie identycznie, jakie polecacie? I czy te głośniki są OK czy polecacie coś innego? Z góry dziękuję i czekam na porady.

Ja mam i polecam CLARION DB288RUSB.
Dźwięk naprawdę w porządku - słucham ponad rok i nie mam potrzeby zmienić.
Radio wygodne w obsłudze.
Wybrałem to radio m.in. ze względu na wygląd - wygląda skromnie i dobrze komponuje się z pulpitem mojego samochodu.
W tej cenie to głównie "choinki" można dostać.

Kup sobie fajniejsze .... wzrokowo , bo tanie radia grają identycznie , a głośniki? Może byś tak poczytał forum? Masz multum takich tematów ... tutaj i na innych forach na których założyłeś swój temat.

Witam, ja mam radio NAVIHEAVEN NA-5511 kosztowało 160zł z wysyłką, nie ma ono odtwarzacza płyt ale ma aux, slot kart pamięci, usb, nie mam go w aucie tylko w domu i chwilowo gra ono z kolumnami 200W 8ohm, dźwięk jest idealny jak za taką cenę, dużo funkcji, wszystko można ustawić do swoich potrzeb.

Nie na temat...

pawlus1233 napisał:
Witam, ja mam radio NAVIHEAVEN NA-5511 kosztowało 160zł z wysyłką, nie ma ono odtwarzacza płyt ale ma aux, slot kart pamięci, usb, nie mam go w aucie tylko w domu i chwilowo gra ono z kolumnami 200W 8ohm, dźwięk jest idealny jak za taką cenę, dużo funkcji, wszystko można ustawić do swoich potrzeb.

Te kolumny pod same radio? ;) Brawo :D Generalnie gdyby był konkurs na najgorszą poradę na forum zagłosował bym na post wyżej :twisted:

To było porównanie ile wzmacniacz w tym radiu jest w stanie wytrzymać

A co tu wytrzymać? 8ohm? Dajcie mu bana bo śmietnik robi... Wracając do tematu wystrzegaj się radyjek LG mam jedno i chyba nie wiele się pomylę jak jakość podobna do perszinga...

pawlus1233 A myślisz ,ze to radio by wytrzymało z kolumnami 500watt?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mihas66 kup sobie takie radio, takie kolumny i się przekonaj

Obecnie w rankingu zostały 2-3 modele:
Pioneer DEH 2200ub
Pioneer DEH-4000ub
Kenwood KDC-W4047

Który z nich będzie najlepszy? Wszystkie ta sama cena tylko deh4000 używka, nie wiem czy deh4000 jest lepsze czy gorsze od deh2200? Pomocy! ;)

Powrót