• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ratowanie odtwarzacza Samsung HD 950

Reakcji
1
Witajcie. Mój wieloletni, ale zdecydowanie ulubiony odtwarzacz zaczął odmawiać współpracy z płytami DVD-Audio i SACD. Dwukrotnie był już przeglądany w serwisie, jednakże efekty były...krótkotrwałe. Czy jest jakaś nadzieja na przywrócenie mu świetności ? Jeśli tak to w jaki sposób ? Od czego zacząć ? Nie chcę żadnego innego odtwarzacza dla mnie jest to "ten jedyny" ;)

Tyle też wiem :p chciałbym się dowiedzieć od ludzi mądrzejszych ode mnie jak temu zaradzić - na pewno ktoś z forumowiczów grzebał przy napędach i ma doświadczenie z takimi operacjami.

Ostatnia edycja:
Panowie proszę o czytanie ze zrozumieniem..

"Nie chcę żadnego innego odtwarzacza dla mnie jest to "ten jedyny" "

On gra tak jak mi się marzyło. Po prostu.

Ja kiedyś próbowałem ratować jakieś dvd lg, cena lasera mnie skutecznie do tego zniechęciła, albo szukasz instrukcji - dowiadujesz się co tam siedzi i szukasz napędu, niestety te urządzenia są nastawione na krótki żywot .

Laser jaki siedzi w HD950 ma oznaczenie samsunga AK97-01009B.
Nie wiem na ile jesteś biegły z elektroniki i jakim sprzętem dysponujesz (np. oscyloskop), ale mam serwisówkę do Twojego odtwarzacza i są tam jakieś procedury testowe.
Jak chcesz odezwij się na PW.

Powrót