• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Raveland AXX1515... Skrzynia...

• Autor wątku Autor wątku nosb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
No wiec na dniach przyjdzie mi do domku taki glosniczek. Chcialem wepchac go w BP ale nie mam doswiadczenia. Mysle wiec nad BR.

Miał ktos do czynienia z tym głosnikiem ? Jakies sprawdzone obudowy ?

Tzn zrobiłbym BP jesli ktos wie jakie dac pojemnosci itp... A jak nie to BR :P

Przy okazji : jak waszym zdaniem spisuje sie AXX1212 wzgledem pioneera TSW306C ? :)

I na co sensownego (mocniejszego :P i nieduzo drozszego) Mozna zamienic carpowera HPB1502 ?

Gdzies byl juz poruszany temat tego glosnika :) (wystarczy poszukac)
Porob symulacje w WinISD poprobuj i napewno cos wyjdzie.

No z tego co znalazłem to jakies szczątkowe informacje : buda 100 l strojenie na 35-40 hz i bedzie sieczka :P

Nikt nie miał w łapkach tego głosnika ? :>

Wiem ze AXX1010 i AXX1212 bdb sobie radzą z przepompowywaniem powietrza wiec i 15" tez pewnie da rade (xmax 9,7 jak na 15" to duuuzo)

Ktos ma jakis doswiadczenie czy raczej kombinowac ? Wolłabym cos od razu poskładac a nie skrecac płyty po 4 razy :(

producent zaleca bude 65litrow (poszukaj pdfa) wiec niewiem kto poleca te 100litrow - no chyba ze na elektrodzie

Widziałem pdf. Myslałem bude 80 l. Do tego br strojony na 35hz... Z tym ze w symulacjach spada wtedy strasznie charka wzgledem np strojenia na 40 hz...

jeśli chodzi o wzmaka coś mocniejszego od 1502 i nie za drogiego to używka Bm 990 Atx za 500 juz mozna kupić cena nowego to 790 zeta

650 rms w mostku przy 4 ohm pod axx15 bedzie w sam raz :D do dużych ciśnień

Znajd mi tego boschama za 500 zł i biore :P

Na razie głosnik siedzi w zamknietej 100 l. I juz jest sieka mocna :)

Jakos niedługo złoze skrzynke pod niego.

Podejrzewam ze z BR bedzie sporo za mocno jak na moje biedne uszy :) :lol:

Powrót