• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Raveland - Subwoofer do auta

Reakcji
0
Miałem ten głośnik rok temu lecz z powodu pilnego wydatku musiałem go sprzedać lecz w tym roku pojawiła się nadzieja na odzyskanie go no i jest :mrgreen: ale do rzeczy,
Skrzynia do sporego auta (passat kombi). Skrzynia 35L@40Hz zbita z płyt z mebli od teściowej :grin: klejona na vikol i skręcana co kawałek wkrętami. Całość oklejona kocykiem na budapren. Jest kilka niedociągnięć ale z wykończenia jestem zadowolony. Głośnik będzie napędzany Axtonem C402. Podpięte będzie to do radyjka Pioneer 2900 (chyba bo nie pamiętam).

Wrażeń jeszcze żadnym bo dopiero co wróciłem ze strychu i do tego czekam na kable ale na dniach będą pierwsze odsłuch.

Kosztorys:

płyty wiórowe - miałem
wkręty - miałem
terminal - miałem
b-r - 7zł
budapren - 3zł
kable - 10zł
koc - 12
głośnik (ze skrzynią ale poszła do spalenia) - 120zł
wzmacniacz - 250zł
wysyłki - gdzieś 30zł

Nie podoba mi się jak piszecie kosztorys !!
To miałem tamto miałem i tamto też

Podajcie ceny przynajmniej przybliżone, to ułatwi sprawę tym którzy by chcieli zrobić takie coś

Nie na temat...
Szymek_1992 napisał:
Nie podoba mi się jak piszecie kosztorys !!
To miałem tamto miałem i tamto też

Podajcie ceny przynajmniej przybliżone, to ułatwi sprawę tym którzy by chcieli zrobić takie coś
Dokładnie. Według mnie: przybliżona cena (miałem)

ciekaw jestem jak to zagra pod axtonem. glosnik znam i jest bardzo fajny - szkoda ze go UKA sprzedal :???:

szkoda ze popsules stylistyke i dalej okragly b-r do kwadraciaka :P

chciałem zrobić szczelinkę ale jakoś mi się to mieszało ii poszedłem na łatwiznę. Idę montować kabelki i pierwsze odsłuchy :wink:

[ Dodano: 2008-07-19, 18:18 ]
I są pierwsze odsłuchy. Szczerze mówiąc myślałem, że będzie większa różnica pomiędzy 65, a 35L. Bass jest ok, nie huczy jak w poprzedniej skrzyni, mimo dużego b-r i tak słychać świst powietrza :neutral: . Zanim zmieniłem okablowanie podłączyłem całość na starym, bodajże 5mm2, dla porównania:

i szczerze mówiąc nie czuję żadnej różnicy w dźwięku chyba że nie mam jeszcze aż tak wysłuchanego ucha. Co do axtona... jestem jak najbardziej zadowolony. Spisuje się bardzo dobrze i przy dłuższym, głośniejszym słuchaniu zdążył się zrobić lekko ciepły :wink:

Powrót