• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Różne STK...

Reakcji
0
Witam

Pytanie mam takie, gdyż słyszałem jakiś czas temu, ze można sobie zamowic w zagrancznych producentach ukladow scalonych tzw sample czyli przykladowe probki. I tak sie zastanawiam... Z tego co wiem to uklasy STK produkuje firma Sanyo i czy w zwiazku z tym mozna uzyskac u tej firmy jakies probki oczywiscie darmowe??? np. stk4048, 4050.

pozdro

Co do Sanyo to jeszcze nie slyszalem zeby kiedykolwiek prowadzili program probek. Tak jak napisal TatoTurbo wiekszosc firm zaprzestala juz wysylania probek do naszego pieknego kraju. I wcale sie im nie dziwie. STK kupisz bez problemu wiec po co naduzywac dobrej woli ?? Potem bedziesz chcial jako probke uklad ktorego za cholere nie kupisz a firma powie przykro nam limit wyczerpany. Owszem probki sa dla ludzi ale robmy to rozsadnie.
Pozdro
Dexter

Nigdy niesłyszałem żeby stk4048 dawali jako próbki.

Jak masz zamiar kupować to uwaga na podróby!!!!

Niema czegoś takiego jak sampel STK.Ludzie chcielibyście wszystko za free ( i to jest zrozumiałe :)) ale niestety to trzeba kupić.Kupujcie w cybor-techu tam mają oryginałki !

Alton jestes pewien ze tam mają oryginalne STk w takim razie moze

POWER AMP.2x120W,54V,50kHz STK4241V 35,00 zł - za taką cenę stk4241 i to V ???? wątpie żeby to był oryginał ALTON co ty na to ??

Tam mają oryginaŁy tylko trzeba trafiĆ.Ja tam kupiłęm i mam oryginaŁ -sprawdziŁem.Otwarłem stk i ujrzałem to co powinien mieć czyli tranzystory nadrukowywane na laminat ani jednego SMD i brązowa płytka.

Zauwazylem ostatnio ze baaaardzo ciezko o oryginalne 4241V. Co innego z 4241 II - dzwonilem do kilku firm i dowiedzialem sie ze wersje II owiele latwiej dostac oryginalna niz wersje V.

"ALTON, że tak zapytam - działał później ten STK ??? :D" oczywiście przecież STK ma w środku laminat z elementami a obudowa to kawałek twożywa sztucznego wogule niepołączonego płytką.

STK043 da sie zastąpić innym STK.Masz racje ta hybryda jest ciężka do dostania :(.Przestała być produkowana.zobacz na oficjalnej stronie sanyo albo w poltronicy(tam są 100% podróby)

Alton chyba trafiłeś na dobrą podróbke ;) Przeglądałem strone sanyo i nic tam nie ma o hybrydach takich jak np.STK4050,4241 etc. chyba juz dawno wycofali sie z produkcji.

pozdrawiam!

Powrót