• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Róźnice pomiędzy "T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.X" a "T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X"

Reakcji
0
Jakie są różnice jeżeli chodzi o charakter brzmieniowy pomiędzy tymi głośnikami? Chciałbym zastosować któryś z nich razem z WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-17-140-SCX), ale nie mam porównania jak gra aluminiowa kopułka w porównaniu z poliwęglanową.

Mam obie i wg mnie aluminiowa gra "kulturalniej". Jest bardziej stonowana i delikatniejsza. F.A.PC.X potrafi czasem zakłuć w ucho. Ale to tylko moje prywatne zdanie. Amelinium mam właśnie połączone z 17scx i jestem na etapie osłuchiwania zwrotki.
Minus dla al - bardzo łatwo o trwałe wgniecenia...

Ostatnia edycja:
Witam,

moja opinia jest identyczna. Bardzo przyjemnie wspominam ALX-a. Tak wygląda porównanie na moich pomiarach:

A po rozszerzeniu skali w górę widać, gdzie ALX na rezonans:

Co do jego wartości na pewno jest inna w rzeczywistości ale częstotliwość przy jakiej występuje powinna się zgadzać.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Powrót