• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Różnice w głośnikach GDN 30/100/11, GDN 30/100/7 oraz GDN 30/100/1

Reakcji
0
Witajcie. W moich kolumnach Alton 110 w wersji DISCO siedziały głośniki GDN 30/100/?. Nie wiem jakie dokładnie oznaczenie ponieważ jest zamazane. Chciałbym sobie kupić głośnik obojętnie jaki może być sam kosz lub caly. Zastanawiam się tylko czy w tych głośnikach gdn 30/100/7 /11 oraz /1 są jakieś bardzo znaczące różnice?

30/100/7 i 30/100/8 to te same glosniki rozniace sie kolorem kopulki (blyszczaca i papierowa)
30/100/11 to podobno wspolczesna wersja tych glosnikow - rozni sie grubszym zawieszeniem piankowym. podobno, bo nie sprawdzilem tego osobiscie
jezeli bylaby to prawda to wystarczy w starszych modelach zmienic zawieszenie na obecnie dostepne i mamy wspolczesna wersje 11 ;)

Czyli te głośniki są podobne pod względem charakterystyki i brzmieniowo? Mam okazję nabyć 30/100/1 i zamierzam zregenerować je na oryginalnej membranie z tonsila.

Mam na myśli membrany które sprzedają z zawieszeniem ze strony skleptonsil.pl. Już kilka posiadałem i potwierdzam że są całkowicie oryginalne.

Nawet jakby były, to z sklepu online lecą chińskie części. Trochę sie wyfrajerzyli :) Wszystkie membrany błyszczące..

Powrót