• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Słuchawki do 1000zł + wzmacniacz

Reakcji
24
Hej, noszę się z zamiarem kupna słuchawek do 1000zł.

Nie zawsze mam możliwość puszczenia dźwięku z kolumn, a czasem po prostu wolę słuchawki.
Słucham głównie muzyki metalowej, gram i oglądam filmy.

Obecnie mam wysłużone Sennheisery hd555 i Superluxy hd330, więc półka raczej niska.

Źródło to komp z kartą Xonar Essence st i wbudowany w kartę wzmacniacz na tpa6120. Dźwięk jest "bez życia", poprawny, ale nie ma "tego czegoś", dlatego chcę konkretne słuchawki i do nich dobrać wzmacniacz, najlepiej lampowy diy.

Jakie są wasze propozycje? Za taką kasę w ciemno raczej nie kupię nic, ale przynajmniej będę wiedział czego szukać w salonach na odsłuch :)

Panie bebok bij w ciemno w HiFiman He-400i
Przekraczają budżet ale na allegro używana para jest za niecałe 1400zł.

Kupiłem je ponad rok temu za 2,5k zł a porównywałem z słuchawkami 3000-4000tyś Oppo PM2, Bayerdynamic T1....

Wygrały po każdym aspektem.

Jak masz czas to podjedz sobie na uszy je wrzucić.

Hmm, ciekawa sprawa. A wiesz może dlaczego nowe są w tak różnych cenach? Jedne są za 1300, drugie za 2000, a reszta 2600.

2600 nie zmieniona stara cena.
2000 zł zaktualizowana nowa cena od chyba kilku miersięcy
1300 - to cena od chińczyka - dużo aukcji z sprzętem audio się pojawiło z Chin - dosłownie kupujesz i wysyłają z ChRL czekasz ~3-5tygodni i zazwyczaj dopłacasz cło i vat.

Chyba mnie nie będzie stać nawet na te używki, bo planowałem wziąć słuchawki na raty, żeby koszt się rozłożył, wtedy jakoś łatwiej przeboleć taką sumę :)

Z zaproszenia chętnie skorzystam, bo widzę, że oprócz słuchawek różne ciekawe rzeczy tam u siebie produkujesz ;)

Na pewno można kupić coś odpowiedniego w takiej cenie. Szukanie 'u chińczyka' może być złym pomysłem, bo produkt może być słabej jakości.

Bebok w tej kasie jest kilka fajnych propozycji. Poszukaj Grado SR225e a jak jesteś w stanie przeboleć wyższą cenę to SR325e.

Powrót